DPP přebarvil některá tabla do modro-žluté, Ukrajině pošle vyřazené tramvaje

Tablo zastávky Krymská. Pramen: DPPTablo zastávky Krymská. Pramen: DPP

Zastávková tabla v ukrajinských barvách si mohou zájemci koupit ve fanshopu DPP, výtěžek půjde na pomoc Ukrajincům.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) zvolil netradiční formu podpory Ukrajině, kterou minulý čtvrtek přepadla ruská vojska. Tabla zastávek, jejichž názvy vychází z ukrajinského místopisu (Krymská, Volyňská, Zborovská, Ukrajinská, a k tomu Náměstí Míru) přebarvil do modro-žluté kombinace.

Stejná tabla v ukrajinských barvách si zároveň mohou zájemci ode dneška koupit ve fanshopu dopravního podniku. Veškerý výtěžek půjde na sbírku pomoci Ukrajině, kterou pořádá Charita Česká republika ve spolupráci s Charitou Ukrajina. Cena jednoho tabla je 379 korun, sada všech pěti vyjde na 1 499 korun.

V průběhu příštího týdne bude tabla možné zakoupit také v Infocentrech DPP ve stanicích metra Anděl, Hradčanská, Můstek, Nádraží Veleslavín, na Hlavním nádraží, na magistrátu hl. m. Prahy a v Terminálu 1 a 2 na Letišti Václava Havla Praha.

DPP kromě toho věnuje partnerským dopravním podnikům na Ukrajině všech 15 provozuschopných vyřazených a neprodaných tramvají T6A5. „Přepravu bude možné zrealizovat, až to bezpečnostní situace na Ukrajině umožní. Podle aktuální situace DPP ukrajinským partnerům nabídne i provozuschopné městské autobusy, které DPP v dané době již dále nebude potřebovat pro provoz v Praze či na příměstských linkách,“ uvedl dopravce.

Tagy dpp pomoc Ukrajině tramvaje Ukrajina
62 komentářů