DPP otevře vstup do metra z náměstí Republiky, uzavírka čeká Karlovo náměstí

Metro B Náměstí republiky, eskalátory, foto: Zdopravy.cz/Josef PetrákMetro B Náměstí republiky, eskalátory, foto: Zdopravy.cz/Josef Petrák

Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) otevře v sobotu po osmiměsíční rekonstrukci vstup do metra z náměstí Republiky. Během uzavírky

Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) otevře v sobotu po osmiměsíční rekonstrukci vstup do metra z náměstí Republiky. Během uzavírky mohli cestující využívat pouze vchod od Masarykova nádraží.

Ve směru na náměstí se uskutečnila výměna pohyblivých schodů, sanace průsaků v eskalátorovém tunelu, repase a výměna poškozených obkladů a dlažeb nebo výměna podhledových prvků s osvětlením ve vestibulu a podchodu. Náklady činily 241 milionů korun.

„Postupujeme systematicky, krok po kroku pokračujeme ve výměně zastaralých pohyblivých schodů, které se ještě nacházejí v některých stanicích metra. Těší mě, že se rekonstrukce včas dokončila,“ uvedl šéf DPP Martin Gillar.

Rekonstrukce tak čekají i další stanice. Od 9. října plánuje DPP zahájit výměnu eskalátorů ve stanici metra Karlovo náměstí (východní vestibul). Doba uzavírky se odhaduje na více než deset měsíců. V provozu během této zůstane pouze vstup a výstup na Palackého náměstí.

Tagy dpp metro náměstí republiky oprava
3 komentáře