DPP opraví tramvajovou trať, v oblasti Palackého náměstí bude výluka

Nový označník zastávky MHD v Praze na Palackého náměstí. Pramen: ROPIDNový označník zastávky MHD v Praze na Palackého náměstí. Pramen: ROPID

Náhradní autobusová doprava nebude zavedena, místo ní DPP během výluky posílí provoz metra na lince B. 

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne v pondělí nad ránem (cca 4:30) s opravou tramvajové trati v oblasti Palackého náměstí. Do středy 7. července bude kvůli tomu přerušen provoz tramvají v úsecích Moráň – Palackého náměstí – Národní divadlo a Jiráskovo náměstí – Myslíkova.

Navíc po celý příští víkend 26. a 27. června 2021 bude na Palackého náměstí kvůli výměně samotného středového křížení úplně vyloučen tramvajový provoz. Náhradní autobusová doprava nebude zavedena, místo ní DPP během výluky posílí provoz metra na lince B.

V rámci oprav DPP vymění pro Prahu atypickou kolejovou konstrukci. Na křižovatce Palackého náměstí kompletně vymění středové křížení a 6 výhybek. Kromě toho ve vyloučeném úseku provede údržbu kolejnic. Kolejovou konstrukci na Palackého náměstí DPP rekonstruoval naposledy v roce 2007.  V současnosti touto křižovatkou projíždí devět denních a dvě noční tramvajové linky.

Od 7. do 14. července bude dopravní pokračovat v opravě tratě pouze v ulici Na Moráni, tramvajový provoz bude během této opravy vyloučen pouze v úseku Moráň – Palackého náměstí.

DOPRAVNÍ OPATŘENÍ
Od pondělí 21. června 2021 (cca 4:30 hod.) do středy 7. července 2021 (cca 4:30 hod.) jsou mimo provoz úseky Moráň – Palackého náměstí – Národní divadlo a Jiráskovo náměstí – Myslíkova.

Změny tras tramvajových linek
Linka č. 2 bude ve směru od Sídliště Petřiny ze zastávky Hradčanská odkloněna do zastávky Špejchar.
Linky č. 3 a 92 budou v úseku Moráň – Výtoň odkloněny přes zastávky Botanická zahrada a Albertov.
Linka č. 4 bude zrušena.
Linka č. 5 bude ve směru od Vozovny Žižkov ze zastávky Lazarská odkloněna do zastávky Karlovo náměstí, odkud dále bude pokračovat jako linka č. 16 směr Ústřední dílny DP.
Linka č. 10 bude v úseku Anděl – Karlovo náměstí odkloněna přes zastávky Arbesovo náměstí, Újezd a Národní třída.
Linka č. 15 bude ve směru od Olšanských hřbitovů ze zastávky Anděl odkloněna přes zastávky Na Knížecí, Smíchovské nádraží a Hlubočepy do zastávky Sídliště Barrandov.
Linka č. 16 bude ve směru od Ústředních dílen DP zkrácena do zastávky Karlovo náměstí, odkud bude dále pokračovat jako linka č. 5 směr Vozovna Žižkov.
Linka č. 17 bude v úseku Národní divadlo – Výtoň odkloněna přes zastávky Národní třída, Karlovo náměstí a Botanická zahrada.
Všechny spoje linky č. 17 budou provozovány v trase Vozovna Kobylisy – Sídliště Modřany.
Linka č. 21 bude ve směru od Modřan ze zastávky Anděl odkloněna přes zastávky Kotlářka a Motol do zastávky Sídliště Řepy.
Linka bude v provozu celodenně včetně víkendů; v úsecích Sídliště Řepy – Kotlářka a Nádraží Braník – Sídliště Modřany / Levského budou v provozu pouze vybrané spoje.
Linka č. 94 bude v úseku Moráň – Palackého náměstí odkloněna přes zastávky Botanická zahrada, Albertov a Výtoň.

Tagy dpp výluka Palackého náměstí
2 komentáře