DPP obnovuje náborové dny pro zájemce o pozici řidiče autobusu

Autobus SOR NB12 v novém nátěru PID. Foto: Daniel Šabík / DPPAutobus SOR NB12 v novém nátěru PID. Foto: Daniel Šabík / DPP

Pražský dopravní podnik slibuje řidičům autobusů příspěvek 50 tisíc korun, pokud se zaváží k alespoň tříleté službě.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) po dvouleté covidové pauze znovu uspořádá informační den pro zájemce o pozici řidiče autobusu. Akce proběhne ve čtvrtek od 14:30 v budově autoškoly v Ústředních dílnách DPP v Hostivaři.

„Je určena všem držitelům platného řidičského oprávnění skupiny B a C, ale také těm, kteří mají platné oprávnění skupiny D a současně průkaz profesní způsobilosti řidiče. Ti mohou získat náborový příspěvek 50 tisíc korun, pokud se stanou novými řidiči autobusů DPP,“ oznámil DPP. Na příspěvek budou mít nárok ti řidiči, kteří se smluvně zaváží k řízení pražských autobusů alespoň na tři roky.

„Naším cílem je podat o této profesi dostatečně podrobné informace, aby uchazeč svému budoucímu povolání dokázal plně porozumět. Veškeré dotazy pak ochotně zodpoví naši fundovaní zaměstnanci,“ uvedla vedoucí oddělení Výběr a nábor zaměstnanců DPP Zuzana Větrovcová.

Zájemci o povolání řidiče autobusu se na setkání dozvědí základní informace například o potřebné kvalifikaci, mzdách a příplatcích, délce pracovních směn nebo způsobu zařazování řidičů do turnusů. Adepti se také seznámí s odbavovacím a informačním systémem v autobusech, s činností výpravny, vozovým parkem DPP a střediskem garážmistrů.

Držitelé oprávnění B nebo C budou moci získat skupinu D po nástupu do podniku a řidičský kurz absolvovat zdarma.

Tagy dpp řidiči autobusu
1 komentář