DPP dostal pokutu 200 tisíc za tendr na „obsluhu košů“

Tramvajová zastávka Šumavská v Korunní ulici v Praze. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czTramvajová zastávka Šumavská v Korunní ulici v Praze. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

DPP proti rozhodnutí nepodal rozklad, stalo se tak pravomocným.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) porušil při loňském tendru na úklid zastávek zákon. Konstatoval to Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) a dopravnímu podniku uložil pokutu 200 tisíc korun. DPP proti rozhodnutí nepodal rozklad, stalo se tak pravomocným.

Jádrem sporu se stala obsluha odpadkových košů. Podle šetření antimonopolního úřadu popsal dopravní podnik nepřesně položky „obsluha košů –⁠ vysypávání včetně likvidace odpadu“ a „likvidace odpadu“. Zájemci o zakázku si tak položky vysvětlili různě a někteří je nacenili duplicitně.

„Zadavatel tedy v uvedeném zadávacím řízení postupoval v rozporu se zásadou transparentnosti, pod niž spadají požadavky na jednoznačnost, konkrétnost a přesnost zadávací dokumentace,“ uvedl ÚOHS. Zároveň dodal, že nezákonný postup zadavatele nemohl napravit, protože zakázka již byla zadána. Uložil proto pokutu.

Části zakázky na levém i pravém břehu Vltavy získaly Pražské služby s cenou 27 milionů, respektive 44 milionů. O každou část zakázky projevilo zájem sedm firem.

Tagy dpp ÚOHS
5 komentářů