DPP budou hlídat i zástupci jiných dopravních podniků, zmizeli lidé z ČSSD a ANO

Souprava metra na trase C. Foto: DPPSouprava metra na trase C. Foto: DPP

Dozorčí rada Dopravního podniku hl. města Praha dnes prošla velkou personální obměnou. O místo přišlo sedm z patnácti jejích členů.

Dozorčí rada Dopravního podniku hl. města Praha dnes prošla velkou personální obměnou. O místo přišlo sedm z patnácti jejích členů. Mezi hlídače hospodaření jedné z největších pražských firem nově zasedli i zástupci dopravních podniků z jiných měst.

Z deseti členů nominovaných politickými stranami se udrželi jen Petra Kolínská (Strana Zelených), Marek Doležel (TOP 09) a nový náměstek primátora Petr Hlubuček (STAN). Nezůstal v ní jediný zástupce ČSSD a ANO 2011.

Změny v dozorčí radě už minulý týden avizoval náměstek pro dopravu Adam Scheinherr, který se má stát novým předsedou dozorčí rady. V ní vystřídá Vojtěcha Kocourka, který v dozorčí radě působil pět let. Skončili také Karel Grabein Procházka, Petr Šimůnek, Petr Novotný, Martin Slabý, Peter Hlaváč a Jaroslav Štěpánek.

Kromě Scheinherra zvolili městští radní do dozorčí rady dalšího pražského náměstka Pavla Vyhnánka. Překvapením může být jmenování zástupců jiných dopravních podniků. Do dozorčí rady usedne například předseda představenstva Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou Michal Zdeněk nebo člen představenstva Dopravního podniku města Brna Ivo Vašíček. Dalšími členy dozorčí rady jsou dopravní specialisté Tomáš Mikeska, Michal Štěpán (s členem představenstva Českých drah pouze shoda jmen) a Jan Marek.

Ke jmenování nových členů mělo dojít už minulý týden, koalice se ale podle serveru Seznam Zprávy neshodla na jednom jméně: Jiřím Fremrovi, který byl v minulosti podmínečně odsouzen za křivé obvinění.

Scheinherr už minulý týden uvedl, že počítá s personálními změnami v představenstvu. O těch rozhoduje právě dozorčí rada.

Tagy Dopravní podnik hl. města Prahy dozorčí rada DPP dpp personální změny v DPP
9 komentářů