DPO zavádí přísnější dohled v MHD. Ve spolupráci s městskou policií bude kontrolovat ochranu dýchacích cest

Autobus Solaris Trollino v barvách DPO v ulicích Ostravy. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czAutobus Solaris Trollino v barvách DPO v ulicích Ostravy. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Akce má posílit důvěru v cestování MHD.

Dopravní podnik Ostrava (DPO) ve spolupráci s Městskou policií Ostrava (MPO) posiluje dohled nad dodržováním protiepidemických opatření. Strážníci budou provádět speciální hlídky.

Od tohoto týdne se na linkách DPO budou nově, a to jak v denních, tak i nočních hodinách, pohybovat speciální hlídky strážníků. Kromě toho dopravní podnik plánuje v listopadu další noční bezpečnostní akci asistentů přepravy a strážníků zaměřenou na dodržování smluvních přepravních podmínek v MHD. Na podzim tak půjde už o třetí takovouto akci.

V souvislostí se zhoršujícím se vývojem epidemiologické situace na území Moravskoslezského kraje a ve městě Ostrava strážníci zintenzivnili kontroly používání ochrany dýchacích cest cestujícími v prostředcích hromadné přepravy osob. Kontroly jsou realizovány v rámci běžného výkonu služby, ale i v rámci kontrolních akcí, na které byly vyčleněny speciální síly a prostředky,“ uvádí Jindřich Machů, mluvčí Městské policie Ostrava, který dodává: „V této souvislosti upozorňujeme občany, že povinnost mít zakryté dýchací cesty respirátorem nebo jiným obdobným prostředkem mimo jiné v prostředcích veřejné dopravy, je stále v platnosti.

K akci se v tiskové zprávě vyjádřil také Daniel Morys, předseda představenstva a generální ředitel DPO: „Bezpečnost je pro nás prioritou číslo jedna. Chceme, aby k nám naši cestující cítili důvěru, že děláme maximum proto, aby se při cestování naší MHD cítili komfortně a v bezpečí.“

Tagy dopravní podnik ostrava DPO kontrola cestujících ochrana dýchacích cest
55 komentářů