Do pražské MHD se vrátí revizoři, rozjede se lanovka v zoo

Tramvaj vyzdobená kampaní proti jízdám na černo. Autor: ROPIDTramvaj vyzdobená kampaní proti jízdám na černo. Autor: ROPID

V souvislosti s uvolňováním mimořádných opatření vlády a postupným nárůstem počtu cestujících se Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) rozhodl

V souvislosti s uvolňováním mimořádných opatření vlády a postupným nárůstem počtu cestujících se Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) rozhodl vrátit do akce počínaje pondělím revizory. Podnik je doposud využíval na jiné práce související s virovou nákazou, například pro distribuci dezinfekce nebo jako informátory.

„MHD v Praze nebyla a není bezplatná, také v době nouzového stavu či mimořádných vládních opatření mají cestující povinnost si zakoupit jízdenku nebo časový kupon,“ uvedla mluvčí DPP Aneta Řehková.

V pondělí se také otevřou v Troji dvě zahrady: zoologická a botanická. DPP díky tomu může rozjet lanovku v zoo, zároveň posílí provoz autobusové linky 112, která obě zahrady obsluhuje.

Lanovou dráhu na Petřín DPP spustí 11. května, o měsíc později otevře své muzeum ve Střešovicích. Provoz nostalgické linky 41 začne už 16. května.

Tagy dpp revizor
5 komentářů