Do Prahy se vrátily za jeden den tři aerolinky, včetně první dálkové trasy

Boeing 787-8 společnosti Qatar Airways v Praze. Foto: Letiště PrahaBoeing 787-8 společnosti Qatar Airways v Praze. Foto: Letiště Praha

Letiště Praha dnes zažilo jeden z nejpozitivnějších dnů od konce nouzového stavu. Do Prahy se dnes vrátili tři dopravci, svá

Letiště Praha dnes zažilo jeden z nejpozitivnějších dnů od konce nouzového stavu. Do Prahy se dnes vrátili tři dopravci, svá spojení rozšířily i jiné aerolinky, které už do Prahy létají.

Boeing 787 Dreamliner společnosti Qatar Airways z Dauhá byl dnes nejen prvním širokotrupým letadlem, které začalo létat do Prahy po ukončení nouzového stavu, ale současně i letadlem nasazeným na první dálkovou linku. Namísto dvou letů denně jako před vyhlášením nouzového stavu a pandemií koronaviru bude nabízet tři přímé lety týdně. Linka bude v provozu zatím v pondělí, středu a pátek, odlet z Prahy je v 16:00, z Dauhá v 8:10 s příletem do Prahy ve 13:10.

Překvapením v Praze byl letoun lucemburské společnosti Luxair. Firma návrat potvrdila jen pár dní před prvním letem. Létat bude zatím dvakrát týdně: v pátek a v neděli s turbovrtulovým De Havilland DHC-8 400.

Polský LOT začal létat na trase z Varšavy do Prahy. Zatím nabídne spojení jednou denně s Embraerem E170.

Největší obnovu letů na červenec chystá skupina Smartwings Group. Celkem půjde o 25 linek. Smartwings v prvním červencovém týdnu obnoví pravidelné linky z Prahy do 7 řeckých destinací: Heraklion, Kavala, Kefalonie, Korfu, Kos, Preveza, Rhodos, Zakynthos; 4 španělských destinací: Málaga, Mallorca, Tenerife, Valencie; do italského Cagliari a do Burgasu a Varny v Bulharsku. V druhé polovině července Smartwings přidají také lety na Gran Canarii, Fuerteventuru a Madeiru.

České aerolinie v prvním červencovém týdnu obnovují linky do Oděsy, Říma, Barcelony, Göteborgu, Madridu a Helsinek. Od 24. července budou obnoveny lety do Kodaně.

Embraer E175 společnosti LOT Polish Airlines v Praze. Foto: Letiště PrahaBoeing 787-8 společnosti Qatar Airways v Praze. Foto: Letiště PrahaBombardier Dash 8 Q400 společnosti Luxair. Foto: Letiště Praha
Tagy České aerolinie letiště praha LOT Luxair obnovení provozu po pandemii koronaviru prg qatar airways smartwings
1 komentář