Do Prahy se vrací první dálková linka. Katarci budou létat s Dreamlinerem

Boeing 787 Dreamliner společnosti Qatar Airways v Praze. Foto: Michael HolečekBoeing 787 Dreamliner společnosti Qatar Airways v Praze. Foto: Michael Holeček

Letecká společnost Qatar Airways je první leteckou společností, která obnoví v Praze provoz dálkových linek. Firma dnes oficiálně potvrdila, že

Letecká společnost Qatar Airways je první leteckou společností, která obnoví v Praze provoz dálkových linek. Firma dnes oficiálně potvrdila, že od 1. července začne létat mezi Prahou a Dauhá.

Namísto dvou letů denně jako před vyhlášením nouzového stavu a pandemií koronaviru bude nabízet tři přímé lety týdně. Nasadí na ně Boeing 787-8 Dreamliner. Linka bude v provozu zatím v pondělí, středu a pátek, odlet z Prahy je v 16:00, z Dauhá v 8:10 s příletem do Prahy ve 13:10.

Qatar Airways nasadily zvláštní cenovou politiku: výrazně dražší je s nimi letět do samotného Dauhá, kam zpáteční letenky stojí kolem 28 tisíc korun, než do destinací s přestupem v katarském hlavním městě. Například z Prahy do Bangkoku stojí letenka 13 tisíc korun.

Katarský dopravce o sobě tvrdí, že je aktuálně největším mezinárodním dopravcem na světě s více než 270 lety do 45 destinací. Firma postupně obnovuje svoji síť linek.

Aktuálně má Letiště Praha potvrzený obnovený provoz od 22 leteckých společností do více než 70 destinací, což už je téměř polovina nabídky leteckých spojení v loňském roce.

Tagy letiště praha qatar airways
26 komentářů