Do Prahy se mimořádně vrátí Dreamliner Qatar Airways, letiště jedná o jeho pravidelném nasazování

Boeing 787 Dreamliner letecké společnosti Qatar Airways na pražském letišti. Foto: Martin BernictBoeing 787 Dreamliner letecké společnosti Qatar Airways na pražském letišti. Foto: Martin Bernict

Dopravce plánuje létat s Dreamlinery do Prahy ve třech sobotních termínech mezi 17. červnem a 1. červencem.

Letecká společnost Qatar Airways nasadí na pravidelnou linku mezi Prahou a katarským hlavním městem Dauhá mimořádně opět Boeing 787 Dreamliner. Vyplývá to z rezervačního systému aerolinky. Dopravce plánuje létat s Dreamlinery do Prahy ve třech sobotních termínech mezi 17. červnem a 1. červencem. Dočasná změna typu letounu na širokotrupý dálkový stroj výrazně posílí kapacitu na konkrétních letech, běžně je totiž obsluhuje menší Airbus A320.

Jedná se o ad hoc změnu typu letadla (dočasnou operativní změnu, pozn. red.). V průběhu letního letového řádu bude na linku nasazován Airbus A320. Letiště Praha aktivně jedná s Qatar Airways o nasazení letadla Boeing 787 Dreamliner na pravidelné bázi,“ uvedla tisková mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková.

Katarské Dreamlinery se ukazovaly na Ruzyni pravidelně. Typ nasazovaný na pražskou linku posílil dopravce z Airbusů A320 na Boeingy 787 Dreamliner s příchodem zimního letového řádu v roce 2018. Následně se v českém hlavním městě ukazovaly ze strojů v barvách Qatar Airways Airbusy A330 i A350.

Již 1. července roku 2020 obnovila aerolinka přerušené spojení s Dauhá, tehdy šlo o první restartovanou dálkovou linku z Prahy. Postupně však dopravce opět přešel na pražské lince na menší Airbusy A320. Minulý rok v létě oslavil pět let pravidelného létání do Prahy slavnostním nasazením Dreamlineru. V Praze ještě působí Qatar Airways Cargo, nákladní dopravce sem poslal už i své nákladní jumbo Boeing 747-8F.

Vodní brána k 5 letům Qatar Airways v Praze. Foto: Letiště PrahaBoeing 747-8F společnosti Qatar Airways Cargo v Praze. Foto: Letiště PrahaAirbus A350-1000 Qatar Airways v Praze. Foto: flyrosta.com
Tagy boeing Boeing 787 Boeing 787 Dreamliner Dauhá Doha dreamliner letiště praha prg PRG-DOH qatar airways QR
9 komentářů