Do Ostravy jde opět dojet po dálnici, D1 u Bohumína zůstává neprůjezdná

Klimkovické tunely na D1. Foto: ŘSDKlimkovické tunely na D1. Foto: ŘSD

V Moravskoslezském kraji zůstávají uzavřené čtyři silnice I. třídy.

Dálnice D1 je z okraje Ostravy do Prahy po záplavách opět průjezdná, včetně Klimkovického tunelu. V opačném směru je na dálnici mezi Prahou a začátkem Ostravy (354. kilometr) uzavřený jen úsek mezi Bělotínem a Mankovicemi (311. a 321. kilometr). ČTK to dnes odpoledne řekli mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl a policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Uzavřená nadále zůstává část dálnice D1 vedoucí od 354. kilometru přes Ostravu až do Bohumína kousek před státní hranicí s Polskem.

Klimkovický tunel byl po zatečení vody po silných deštích neprůjezdný od soboty. Samotnou dálnici D1 v Ostravě policie kvůli záplavám uzavřela v noci na neděli. Od neděle je také zavřená D1 v Bohumíně.

Zavřené zůstávají čtyři silnice I. třídy v Moravskoslezském kraji, a sice úsek mezi ostravskými částmi Přívoz a Petřkovice na silnici z Ostravy do Hlučína, Ratibořská ulice v Opavě, úsek Nové Heřminovy – Krnov a silnice v bohumínské části Skřečoň. Vedle toho jsou neprůjezdné desítky silnic nižších tříd. Někde jsou komunikace stále pod vodou a není možné zjistit rozsah škod.

Tagy D1 povodně Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
Žádné komentáře