Do opravované stanice Muzeum na lince metra C prosákla dešťová voda

Voda prosakující do vestibulu stanice metra Muzeum. Foto: Zdopravy.cz/ Jan NevyhoštěnýVoda prosakující do vestibulu stanice metra Muzeum. Foto: Zdopravy.cz/ Jan Nevyhoštěný

Stanice aktuálně prochází opravou stropní desky.

Kvůli průsaku vody je do odvolání zavřený vstup do stanice Muzeum na lince metra C i výstup z ní. Důvodem je průsak vody z extrémních srážek. Ke vstupu i výstupu mohou cestující použít přestupní vestibul mezi linkami C a A, uvedl pražský dopravní podnik na webu. Stanice Muzeum v současnosti prochází opravou stropní desky.

Vstup do stanice Muzeum na lince C je uzavřený od dnešních 20:40, stejně jako výstup z ní. Termín předpokládaného ukončení omezení dopravce neuvedl.

Do vestibulu stanice metra Muzeum prosakovala voda už v polovině srpna. Vedoucí tiskového oddělení dopravního podniku Daniel Šabík tehdy uvedl, že jde o očekávané průsaky způsobené rekonstrukcí stropní desky stanice, z níž dělníci kvůli pracím odstranili hydroizolaci. Prosakování vody se podle něj dá očekávat po celou dobu prací. Rekonstrukce a posílení stropní desky stanice je součástí nedávno zahájené stavby tramvajové trati v horní části Václavského náměstí.

Když nestačí kbelíky, nastupuje plachta. Do vestibulu metra Muzeum masivně prosakuje voda

 

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp muzeum průsak vody
Žádné komentáře