dkv-spojujeme

Do letadel Smartwings a ČSA od pátku už jen s negativním testem

Boeing 737-700 společnosti Smartwings a Airbus A319 ČSA. Foto: Letiště PrahaBoeing 737-700 společnosti Smartwings a Airbus A319 ČSA. Foto: Letiště Praha

Výsledek antigenního testu nesmí být starší než 24 hodin a výsledek RT-PCR testu nesmí být starší než 72 hodin.

Letecké společnosti Smartwings a České aerolinie (ČSA) zpřísní od pátku podmínky pro nástup do letadel. Na palubu pustí pouze cestující s písemným potvrzením akreditované laboratoře o negativním výsledku antigenního nebo RT-PCR testu. Oznámila to dnes mateřská skupina Smartwings.

Výsledek antigenního testu nesmí být starší než 24 hodin a výsledek RT-PCR testu nesmí být starší než 72 hodin před nástupem.

Pravidlo bude mít dvě výjimky. První se týká dětí do pěti let a druhá cestujících, kteří předloží lékařské potvrzení, „že nemají klinické známky onemocnění covid-19 a zároveň prokazatelně prodělali onemocnění covid-19, absolvovali izolaci ve stanoveném rozsahu z důvodu pozitivního výsledku RT-PCR testu a o tom, že od prvního pozitivního výsledku RT-PCR testu neuplynulo více než 90 kalendářních dní“. Potvrzení musí obsahovat razítko, identifikační údaje lékaře a telefonické spojení.

V letadlech platí rovněž další opatření, která jsou zavedena v dopravě. Při vstupu na palubu a po celou dobu letu musí mít cestující nasazen respirátor.

Smartwings v současné době provozují z Prahy letecká spojení do Málagy, na Kanárské ostrovy Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, na Mallorcu, portugalskou Madeiru nebo do egyptských letovisek Hurghada a Marsa Alam. České aerolinie aktuálně létají do Paříže, Amsterdamu, Stockholmu, Kyjeva a Moskvy.

Tagy ČSA dopady koronaviru na dopravu smartwings
55 komentářů