Do autoškoly s rouškou, rozběhnou se i zkoušky vůdců plavidel a sportovní létání

Interiér nové Škody Octavia. Foto: Škoda AutoInteriér nové Škody Octavia. Foto: Škoda Auto

Po téměř měsíc a půl trvajícím „umrtvení“ začnou v pondělí znovu fungovat autoškoly. Oznámilo to ministerstvo dopravy. Při výuce a

Po téměř měsíc a půl trvajícím „umrtvení“ začnou v pondělí znovu fungovat autoškoly. Oznámilo to ministerstvo dopravy. Při výuce a zkoušení žáků ale budou muset být dodržena některá pravidla.

Například v učebně bude moci být maximálně pět osob, a to ve dvoumetrových rozestupech. Při praktické výuce budou v autě povoleny maximálně dvě osoby. „Každá z nich si před vstupem do vozidla dezinfikuje ruce, každá z nich má po celou dobu ochranné prostředky dýchacích cest. Po každé jízdě jsou vnitřní prostory vozidla a vnější kliky dveří dezinfikovány,“ píše ministerstvo v pokynech. Pravidlo dvou osob v autě bude mít výjimku, při závěrečných zkouškách si přisedne i komisař.

Podobná pravidla zavedla i Státní plavební správa, která počínaje pondělím umožní zájemcům o průkazy vůdců plavidel přihlásit se ke zkoušce. V náhradních termínech budou mít přednost ti, kteří už byli registrováni ke zrušenému termínu. Zkoušky budou probíhat po malých skupinkách.

Zároveň padly i restrikce u sportovního letectví.

Tagy autoškoly rekreační plavba
1 komentář