Deutsche Bahn posílí údržbu, za více než sedm miliard korun rozšíří depo v Neumünsteru

Opravárenské centrum Deutsche Bahn v Neumünsteru. Foto: Deutsche BahnOpravárenské centrum Deutsche Bahn v Neumünsteru. Foto: Deutsche Bahn

Na severu Německa bude probíhat údržba souprav ICE L.

Deutsche Bahn kvůli výraznému navýšení počtu dálkových souprav rozšíří svoje opravárenské zázemí. Výrazné expanze se dočká depo v Neumünsteru na severu Německa ve spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko. Dopravce to oznámil v tiskové zprávě.

Rozšířené zázemí budou sloužit hlavně pro údržbu souprav ICE L, které pro Deutsche Bahn vyrábí španělské Talgo a které mají začít jezdit od roku 2024. Investice si vyžádá 320 milionů eur (přes 7 miliard korun). DB zatím začaly s přípravnými projektovými pracemi, stavba má začít v roce 2027.

Soupravy ICE L se budou skládat z  vícesystémové lokomotivy a 17 osobních vozů včetně řídicího vozu. Dopravce upozornil, že souprava s poměrně krátkými skříněmi bude mít svá specifika pro údržbu, proto pro ni vyčlení jedno místo.

DB mají aktuálně objednáno 56 souprav ICE L, postupně je nasadí na trasu Berlín – Amsterdam, objeví se i na turistických spojích například na Sylt nebo do Oberstdorfu.

Tagy Deutsche Bahn ICE L
6 komentářů