Deutsche Bahn nakoupí pro dálkové vlaky nové soupravy od španělského Talga

Vozy od společnosti Talgo. Ilustrační foto: TalgoVozy od společnosti Talgo. Ilustrační foto: Talgo

Německý dopravce Deutsche Bahn po mnoha letech nakoupí nové vozy od španělského výrobce. Firma podepsala smlouvu na dodávku až sta

Německý dopravce Deutsche Bahn po mnoha letech nakoupí nové vozy od španělského výrobce. Firma podepsala smlouvu na dodávku až sta souprav pro dálkové vlaky se společností Talgo.

Podpis rámcové smlouvy oznámila Deutsche Bahn v tiskové zprávě.  Firma současně objednala z velké smlouvy prvních 23 souprav v hodnotě 550 milionů eur (cca 14,2 mld. Kč).

Jde o soupravy složené z elektrické lokomotivy a osobních vozů, vyjet mají v roce 2023. DB zatím oznámila, že je nasadí na dálkové vlaky Berlín – Amsterdam, Kolín nad Rýnem – Westerland (Sylt) a z Hamburku do Oberstdorfu. Vlaky mají jezdit maximální rychlostí 230 kilometrů v hodině. Více informací DB o parametrech nových vozů neuvedla.

Podle agentury DPA letos DB převezmou 15 souprav vysokorychlostních vlaků ICE 4 od Siemensu a 10 jednotek IC2 od Bombardieru.

Španělský výrobce Talgo je známý hlavně ve své domovské zemi, kde dodává velkou část vlaků včetně rychlovlaků AVE. V Německu jsou od Talga k vidění vozy ruských železnic na vlaku Berlín – Moskva, v minulosti jezdily vozy od Talga na nočních spojí InterCityNight.

Tagy Deutsche Bahn Talgo
25 komentářů