DER Touristik expanduje v Pardubicích, nabídne čtyři nové destinace

Letiště Pardubice. Zdroj: Facebook.com - Pardubice airport - letiště PardubiceLetiště Pardubice. Zdroj: Facebook.com - Pardubice airport - letiště Pardubice

Celkem budou moci klienti Fischeru a Eximu vybírat odlety z Pardubic do čtrnácti letovisek.

Cestovní kanceláře Fischer a Exim Tours ze skupiny DER Touristik představily plány pro příští sezónu letních dovolenkových letů z pardubického letiště. Nabídka je rekordní, klienti si mohou již nyní vybírat z dovolených ve čtrnácti destinacích. Čtyři letoviska jsou z Pardubic nabízena poprvé, a to italská Lamezia Terme, španělská Costa Dorada, turecký Bodrum a černohorská Podgorica.

Hlavním dopravcem zůstanou v Pardubicích i nadále Smartwings, navzdory jejich dříve komunikovanému odchodu z trojice nejmenších českých letišť. Sedačkovou kapacitu letů z Pardubic navýší DER Touristik oproti letošku o více jak šedesát procent. K dispozici bude mít celá letadla jen pro sebe. Zvýší se tak počet rotací i na zavedených trasách.

Pokračovat budou lety z Pardubic na Mallorcu, Rhodos, Krétu, Kos a Korfu, do Burgasu, Varny, Podgorice, Hurghady, Alicante, Monastiru, Antalye, Hurghady i Marsa Alam.

Sezónu dovolenkových letů odstartuje DER Touristik na východě Čech již koncem dubna, kdy první pasažéři zamíří do egyptské Hurghady. Zájezdy pak mají mimo prázdninové měsíce pokračovat také v říjnu a listopadu, konkrétně do Marsa Alam a Antalye. Očekává se, že za celé léto 2024 odbaví pardubické letiště přibližně 190 tisíc cestujících, což by představovalo nárůst o 70 tisíc oproti letošnímu roku.

Nové destinace z Pardubic plánuje i Čedok, pro letní sezónu již od srpna prodává zájezdy celkem do pěti destinací. K Antalyi, Burgasu a Rhodosu přidává cestovní kancelář na příští rok nově albánskou Tiranu a Krétu.

Tagy East Bohemian Airport EBA Letiště Pardubice PED
8 komentářů