Deník Zdopravy.cz přinese sváteční rozhovory se zajímavými lidmi. Čtenářům přeje šťastné Vánoce!

Parní lokomotiva Velký Bejček 423.094 projíždí po viaduktu v Novině. Autor: Zdopravy.cz/Jan SůraParní lokomotiva Velký Bejček 423.094 projíždí po viaduktu v Novině. Autor: Zdopravy.cz/Jan Sůra

Zpravodajství bude poslední týden roku omezené na nejdůležitější události.

Strojvedoucí, převozník, pilot, jeřábník, pamětník začátků metra nebo rolbař. Deník Zdopravy.cz připravil na poslední dny roku tradiční sérii rozhovorů s lidmi, které doprava baví a díky svým znalostem a zkušenostem mají co říci.

Věříme, že jako trochu delší čtení se rozhovory hodí na konec roku, kdy je dobré zpomalit a odpočívat. Snad bude setkání s těmito lidmi pro vás, naše čtenáře, příjemným zážitkem. Zpravodajství bude poslední týden roku omezené na nejdůležitější události.

Děkujeme za vaši dosavadní přízeň, přejeme vám hezké Vánoce a dobrý rok 2024.

Jan Sůra, Jan Šindelář, Jan Nevyhoštěný, Ondřej Kubala, Vojtěch Očadlý, Lucie Trávníčková.

ROZHOVORY

Slavomír Pískatý. První český kapitán Boeingu 747. Rozhovor o pilotování legendárního stroje, práci pro renomovaného zahraničního dopravce i konci kariéry.

Lumír Běhal. Předseda spolku Posázavský pacifik, strojvedoucí a pražský převozník. Jak přebírala Arriva Pantery na Plzeňsku a jak lze na přívozu kompenzovat osamělost strojvedoucího.

Honza Šťastný. Zpívající autobusák. Šoférování autobusu propaguje na sociálních sítích svéráznými songy, které mají statisíce shlédnutí.

Gudrun Folkedal a Halldis Folkedal. Královny bergenské dráhy. Dvě norské strojvůdkyně se staly hvězdami severských sociálních sítí. Jak se jim jezdí po jedné z nejkrásnějších, ale zároveň nejdrsnějších železnic světa Oslo – Bergen.

Martin Kunc. Ředitel Jizerské o.p.s., která se stará o nejlepší tuzemskou síť upravovaných lyžařských tras. Co obnáší práce rolbaře a jaké plány mají v Jizerkách s běžeckým lyžováním.

Petr Zýka. Profesionální jeřábník, přesněji řečeno vedoucí kolejového jeřábu Gottwald. Práci s jeřábem zasvětil velkou část svého života, stejně jako táta a děda. Aneb jeřábnictví jako rodinná tradice.

Vladimír Bílek. Specialista vozového hospodářství metra, později vedoucí útvaru pro vývoj a implementaci nových jednotek M1 a rekonstruovaných souprav 81-71M, pamětník typových zkoušek prvních vozidel a zahajování provozu metra.

Věra a Patrik Drhlíkovi. Autoři oblíbené aplikace Horobraní, která motivuje lidi k výstupům na kopce nejen v Česku.

Tagy rozhovory na konec roku Vánoce
19 komentářů