Delta poděkovala netradičně všem zaměstnancům. Letadlem s 90 tisíci jmény a velkým bonusem

A321 Delta Air Lines v polepu se jmény všech zaměstnanců. Foto: John Paul Van Wert for Rank StudiosA321 Delta Air Lines v polepu se jmény všech zaměstnanců. Foto: John Paul Van Wert for Rank Studios

Americká letecká společnost Delta Air Lines poděkovala svým zaměstnancům velmi netradičním způsobem. Do provozu zařadila Airbus A321 se speciálním polepem

Americká letecká společnost Delta Air Lines poděkovala svým zaměstnancům velmi netradičním způsobem. Do provozu zařadila Airbus A321 se speciálním polepem s nápisem „Thank You“. Jednotlivá písmena obsahují jména všech 90 tisíc zaměstnanců jedné z největších leteckých společností na světě.

Letadlo představila Delta ve svém hangáru na letišti v Atlantě. Zaměstnancům dnes firma současně oznámila, že mezi ně rozdělí 1,6 miliardy dolarů zisku. Pro většinu lidí to znamená zhruba dva platy navíc.

Jména jsou na trupu jako polep, podle Delty trvala úprava zhruba týden. Na intranetu firma zveřejnila návod, jak mohou zaměstnanci své jméno na letadle nalézt.

Jména zaměstnanců Delta Air Lines na trupu A321. Foto: John Paul Van Wert for Rank Studios

Jména zaměstnanců Delta Air Lines na trupu A321. Foto: John Paul Van Wert for Rank Studios

Vyplácení části zisku zaměstnancům se v poslední době stalo v americkém letectví standardem, Delta ale v objemu peněz vede. Například American Airlines rozdělí „jen“ 213 milionů dolarů, Southwest 667 milionů dolarů.

Bez našich 90 tisíc zaměstnanců bychom nebyli nic,“ říká šéf Delty Ed Bastian. Delta vyplácí zaměstnancům přes miliardu dolarů na bonusech šestým rokem v řadě.

Tagy Delta Air Lines Top
29 komentářů