Delta ohlásila expanzi do Evropy, spojení Atlanta – Praha na seznamu chybí

Boeing 767-300společnosti Delta Air Lines přistává v Praze. Foto: Letiště PrahaBoeing 767-300společnosti Delta Air Lines přistává v Praze. Foto: Letiště Praha

Spojení mezi Prahou a New Yorkem příští rok začne o téměř měsíc dříve.

Letecká společnost Delta Air Lines chystá na příští letní sezónu další expanzi linek mezi USA a Evropou. Pro Letiště Praha je nový letový řád kombinací dobré i špatné zprávy: Delta udrží na příští rok sezónní linku z Prahy do New Yorku, nedojde ale ani letos k obnovení spojení do Atlanty.

Novinky v transatlantickém spojení oznámila Delta v tiskové zprávě.  Dopravce chce nabídnout v letní sezóně o 8 % větší kapacitu na letech přes Atlantik než letos. Během hlavní sezóny nabídne 620 letů týdně do Evropy do 32 měst.

Spojení Prahy a letiště JFK v New Yorku má příští rok začít dříve než letos: už 5. května. Linka bude v provozu každý den, obsluhována Boeingem 767.

Nově se na seznamu destinací Delty objevuje londýnské letiště Gatwick a švýcarská Ženeva s lety z New Yorku. Od příštího roku se vrátí také linka z New Yorku do Berlína. Obnovení spojení se dočká v síti Delty i linky z Los Angeles – do Paříže a Londýna. Na obě nasadí nový Airbus A330-900.

Z Atlanty obnoví Delta spojení do německého Stuttgargu a Düsseldorfu. Zdánlivě nepříliš logická linka ze Stuttgartu má svůj důvod: Mercedes Benz a Porsche sídlící ve Stuttgartu mají své centrály pro americký trh právě v Atlantě. Od května se vrátí také spojení Atlanty s Edinburghem.

Tagy Delta Air Lines transatlantické lety
2 komentáře