Delta Air Lines rozšiřuje sít dálkových spojů, poprvé začne létat na Nový Zéland

Transakcí s LATAM získá Delta Air Lines do své flotily i dalších 14 airbusů A350. Foto: AirbusTransakcí s LATAM získá Delta Air Lines do své flotily i dalších 14 airbusů A350. Foto: Airbus

Dopravce se vrací na jaře do Nice, navýší počty letů do Paříže.

Americká letecká společnost Delta Air Lines chystá na letošní rok další expanzi dálkových letů. K již dříve oznámeným novým spojením přes Atlantik firma oznámila start nové linky na Nový Zéland a také dalších do Evropy.

Chceme letos plně obnovit svoji síť po pandemii a nabídnout ještě větší kapacitu než před ní,“ řekl Jose Esposito, viceprezident Delty pro plánování sítě.

Delta bude jediným americkým dopravcem, který nabídne spojení mezi Los Angeles a Aucklandem. Linka začne se spojením s letadly A350-900 na podzim letošního roku. Delta již dříve oznámila nové dálkové linky z Los Angeles na Tahiti, do Paříže a Londýna.

Současně nabídne ještě více spojení přes Atlantik z Atlanty a New Yorku. Už dříve firma oznámila nové linky do Edinburghu, Berlína, Düsseldorfu, Stuttgartu a Ženevy. Nová bude sezónní linka z Atlanty do Nice, už v dubnu začne spojení z Atlanty do Tel Avivu. Delta díky vysoké poptávce nasadí i třetí denní frekvenci z New Yorku (JFK) do Paříže.

Tagy Delta Air Lines
Žádné komentáře