Děčín zrušil čtvrtmiliardový tendr na nové elektrobusy, chce jich více

Autobus Mercedes Citaro v Děčíně. Foto: MMDecin.czAutobus Mercedes Citaro v Děčíně. Foto: MMDecin.cz

Nejnižší nabídku podal SOR Libchavy.

Dopravní podnik města Děčína zrušil soutěž na dodávku nových elektrobusů. Jedna z největších zakázek na pořízení nových elektrobusů mezi českými dopravními podniky byla zrušena, protože se „vyskytly důvody hodné zvláštního zřetele“.

Vyplývá to z informací na profilu zadavatele. Dopravní podnik v písemné zprávě vysvětluje, že během soutěže došlo ke zpřesnění rozsahu veřejné podpory na nákup elektrobusů. Z dokumentu vyplývá, že by elektrobusů mohl pořídit více. „Zadavatel se z tohoto důvodu rozhodl rozšířit poptávaný rozsah a skladbu elektrobusů,“ uvedl dopravní podnik.

Podle dokumentů k veřejné zakázce přišly do soutěže čtyři nabídky, nejnižší s cenou 229 milionů korun byla od SOR Libchavy.

V soutěži dopravní podnik hledal dodavatele až 20 nových elektrobusů s dodáním během osmi let. Mělo jít o standardní dvanáctimetrové trolejbusy, podmínkou byl dojezd baterie nejméně 230 kilometrů na jedno rychlé dobití.

K soutěži se děčínský dopravce rozhodl po testování několika typů elektrobusů různých výrobců. Vypsání tendru předcházely i tržní konzultace s výrobci. Dodávka musí být vždy do 12 měsíců po objednání, dopravní podnik plánuje dvě objednávky vždy po deseti kusech.

Tagy Děčín Dopravní podnik města Děčína
18 komentářů