Děčín rozšiřuje MHD, zavede novou linku a pro turisty spojí Zámek se Zoo

Minibus děčínské MHD. Pramen: Město DěčínMinibus děčínské MHD. Pramen: Město Děčín

V Děčíně přibudou dvě nové linky MHD, obě budou obsluhovat minibusy s pohonem na CNG, které si město letos pořídilo.

V Děčíně přibudou dvě nové linky MHD, obě budou obsluhovat minibusy s pohonem na CNG, které si město letos pořídilo. Důležitější pro obyvatele bude linka, která nově spojí Horní Oldřichov se sídlištěm Bynov (ulice Na Vyhlídce). Její vznik schválila rada tento týden.

V provozu bude vždy od pondělí do pátku. „Jednou z priorit pro nás bylo, aby kvůli lince v této lokalitě neubyla parkovací místa. Původní záměr počítal s tím, že budou zrušeny dvě desítky parkovacích míst. Návrh jsme proto nechali přepracovat tak, že nakonec ubyla pouze čtyři místa,“ uvedl na facebooku primátor města Jaroslav Hrouda.

Nízkopodlažní minibus pro 15 sedících a 23 stojících cestujících, který linku obslouží, je vybaven couvací kamerou a čidly pro couvání. Právě v ulici Na Vyhlídce se bude minibus otáčet pomocí couvání. Linka má začít fungovat po vyřízení „všech nezbytných administrativních úkonů“.

Přesný termín začátku operování má město naopak u nové turistické linky, spojující Zámek a Zoo Děčín. Ta zahájí provoz 1. srpna.

Nová linka MHD Děčín. Pramen: Město Děčín

Nová linka MHD Děčín. Pramen: Město Děčín

Tagy MHD Děčín
1 komentář