Děčín redukuje jízdní řády MHD. Sloučí dvě linky do jedné, omezí noční spoje

Autobus Mercedes Citaro v Děčíně. Foto: MMDecin.czAutobus Mercedes Citaro v Děčíně. Foto: MMDecin.cz

Město chce škrty ušetřit tři miliony korun ročně.

Dopravní podnik města Děčína (DPMD) omezí od 1. března rozsah svých výkonů v děčínské MHD zhruba o tři procenta. Důvodem je snaha města ušetřit náklady.

Změny již schválili zastupitelé města. Dopravce vlastněný městem očekává, že ročně ušetří kolem tří milionů korun. „Musíme reagovat na rostoucí náklady, například na vyšší ceny pohonných hmot. Díky úpravám najedeme ročně o 67 500 kilometrů méně, což je oproti loňsku tříprocentní pokles,“ vysvětlil předseda představenstva DP Zdeněk Machala. Podle něj i přes úpravu dochází k zachování dopravní obslužnosti po celém městě.

Kompletní přehled změn je na stránkách Děčína. Dochází například ke sloučení linek 201 a 207 do jedné nové linky s číslem 201. Linka Chrochvice – Pod Nemocnicí bude obsluhovat všechny zastávky na této trase. Počet spojů obsluhující zastávku Pod Nemocnicí zůstává beze změny. Po 20. hodině dojde k prodloužení intervalu mezi spoji na lince 201 a 202, a to o deset minut. Nyní je interval mezi spoji dvacet minut, nově od března bude třicet minut. Cestující musí počítat také se změnou na lince 210, kde budou po 22. hodině zrušeny spoje směrem na Maxičky a Krásný Studenec.

Také další změny se týkají nočních spojů, a to o víkendu, kdy spoje po půlnoci budou vypraveny po druhé hodině. U linky 233 dojde ke zrušení spoje ve 23:24 hodin ze zastávky Chrochvice směr Kamenická ulice a zpět ve 23:43 hodin. Změnu čeká o víkendu také linka 218, která bude obsluhována do 20 hodin.

Děčín omezil už některé spoje od 1. února. Město současně oznámilo, že chystá další změny. Plánuje zadat studii zaměřenou na optimalizaci dopravní obslužnosti.

V Děčíně bylo v posledních měsících velmi vyhrocené vyjednávání o zvýšení mezd řidičů, které vedlo k odřeknutí některých spojů. Nakonec se vedení firmy s odboráři dohodlo na navýšení mezd řidičů o 8,5 %.

Tagy Děčín Dopravní podnik města Děčína¨ DPMD
9 komentářů