Dcera Českých drah ukončila obchodní vztahy s Ruskem a Běloruskem

Zkušební okruh ve Velimi. Foto: VUZZkušební okruh ve Velimi. Foto: VUZ

Výzkumný Ústav Železniční si bude muset hledat nové zákazníky v jiných zemích.

Vedení společnosti Výzkumný Ústav Železniční (VUZ) se v návaznosti na přijatá opatření českou vládou a Evropskou unií rozhodlo na dnešním ranním jednání ukončit obchodní vztahy s Ruskem a Běloruskem. Firma vlastněná ze 100 % Českými drahami o tom informovala v tiskové zprávě.

„Výzkumný Ústav Železniční je společností postavenou na dvou základních principech naší práce –⁠ nestrannosti a nezávislosti. Oba tyto principy jsou od sebe neoddělitelné, tvoří naši DNA a jsou naší nejvyšší hodnotou. Považujeme za povinnost tyto principy hájit nejenom v naší práci, ale ve veškerém našem jednání a chování,“ řekl předseda představenstva Martin Bělčík.

Podle něj má firma řadu obchodních partnerů na Ukrajině. „Útok na Ukrajinu považujeme za amorální, bezohledný a barbarský –⁠ je útokem na nezávislost Ukrajiny. Proto se připojujeme k iniciativám Vlády ČR a EU a ukončujeme veškeré své obchodní aktivity s Ruskem a Běloruskem,“ dodal Bělčík. Výpadek tržeb od partnerů z těchto zemí bude podle něj muset firma dohnat jinde.

Tagy vúž Výzkumný ústav železniční
77 komentářů