Dáma na kolejích. Do podcastu Cesty Zdopravy.cz přijde tento týden Tramvajačka

Tramvajačka Karolína Hubková. Pramen: Archiv Karolíny HubkovéTramvajačka Karolína Hubková. Pramen: Archiv Karolíny Hubkové

Ptát se můžete Karolíny i vy, pište své dotazy do komentářů k článku do středečního rána

Miluje tramvaje, miluje krásné fotky a miluje svého muže, kterého potkala při focení tramvají. Na Instagramu ji sleduje pěkných pár tisíc lidí a svými fotografiemi dokáže někdy vzbudit pořádný rozruch.

Jedni se na ni dívají s obdivem a otevřenou pusou, další mají radost, že originálně propaguje profesi řidičů tramvají. Jiní ale někdy jen suše utrousí, že ten pravý a správný pan řidič tramvaje se přeci nikde takhle neukazuje, ale hlavně řídí. Hostem dalšího podcastu Cesty Zdopravy.cz bude řidička tramvaje pražského dopravního podniku Karolína Hubková.

Jak se vlastně stane dívka, která studovala chemicko-farmaceutickou výrobu, řidičkou pražských tramvají? Co jí láká na práci ve vozovně Střešovice, kde je muzeum MHD? Co jí vedlo k tomu, že získala oprávnění řídit téměř všechny pražské tramvaje, včetně těch historických? Jak to klape v tramvajovém manželství, když oba chodí na šichtu do stejné vozovny? Vzbuzuje spíš úsměv, nebo údiv cestujících? A jak vlastně vznikl profil Tramvajačky na sociálních sítích?

Karolínu Hubkovou přivítáme u mikrofonu o dva týdny dříve, než jsme byli domluveni. Na tento týden plánovaný podcast s Radimem Jančurou musel být odložen kvůli zdravotním problémům hosta (ne, nejde o covid). Dotazy Karolíně Hubkové můžete psát v diskusi pod článkem, již položené dotazy pro Radima Jančuru se neztratí a budou mu položeny za dva týdny.

Tagy Karolína Hubková podcast Cesty Zdopravy.cz
36 komentářů