Další zdržení pro D11. Budimex na poslední chvíli podal rozklad proti svému vyloučení

Vizualizace budoucí dálnice D11 Trutnov - státní hranice, most v Lamperticích. Foto: ŘSDVizualizace budoucí dálnice D11 Trutnov - státní hranice, most v Lamperticích. Foto: ŘSD

Řešení rozkladu znamená zpoždění v řádu týdnů až měsíců.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) bude muset znovu řešit spor o vítěze soutěže na stavbu dálnice D11 u Trutnova na státní hranici.

Polská společnost Budimex podala poslední možný den rozklad proti prvostupňovému rozhodnutí ÚOHS, který zamítl návrh směřující proti jeho vyřazení ze zadávacího řízení. Deníku Zdopravy.cz to potvrdil mluvčí ÚOHS Martin Švanda.

Pro stavbu, u které ŘSD plánovalo původně zahájení již loni v prosinci, to znamená zpoždění o další týdny až měsíce. Teprve po vyřešení rozkladu by mělo být jasné, kdo dálnici postaví.

Spor se týká referencí Budimexu na stavby tunelů, které napadlo česko-slovensko-maďarské sdružení vedené MI Roads ze skupiny Metrostav. ŘSD nejprve námitky MI Roads odmítlo, po rozhodnutí ÚOHS ale nakonec Budimex vyloučilo. Vítězem v červnu vyhlásilo právě sdružení MI Roads, Doprastav, Metrostav TBR, Subterra a Duna Aszfalt. To nabídlo cenu 11,71 miliardy korun, tedy o 358 milionů korun více než Budimex.

Nová dálnice naváže v Polsku na novou silnici S3, po které se již od konce července jezdí.

Čtyřmi pruhy téměř k Baltu. Poláci zítra otevřou předposlední část dálnice od českých hranic

Tagy Budimex D11 D11 Trutnov - státní hranice MI Roads Ředitelství silnic a dálnic ŘSD ÚOHS Úřad pro ochranu hospodářské soutěže
17 komentářů