Další zakázka pro Eurovii. Za tři čtvrtě miliardy postaví 3 kilometry D55 u Otrokovic

D55 poblíž Pravčic. Autor: Lakky – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=48769607D55 poblíž Pravčic. Autor: Lakky – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=48769607

Společnost Eurovia CS získala další dálniční zakázku. Vyhrála soutěž na stavbu 3,1 kilometrů dlouhého úseku dálnice D55, která bude jihovýchodním

Společnost Eurovia CS získala další dálniční zakázku. Vyhrála soutěž na stavbu 3,1 kilometrů dlouhého úseku dálnice D55, která bude jihovýchodním obchvatem Otrokovic. Stavět chce ŘSD ještě letos. 

Eurovia nabídla v soutěži, že nový kus dálnice postaví za 709 milionů korun bez DPH, odhadovaná cena byla 795 milionů korun. ŘSD s ní už podepsalo smlouvu, jak vyplývá z registru smluv.  Podle zprávy zadavatele bylo v soutěži celkem devět nabídek, ve hře byla většina v Česku působících velkých stavebních firem. 

D55, obchvat Otrokovic. Autor: ŘSD
D55, obchvat Otrokovic. Autor: ŘSD

ŘSD podle svého informačního letáku  počítá s tím, že stavět se začne letos v září, hotovo pak má být na podzim roku 2021. Dálnice má už potřebná stavební povolení. 

Stavba má po svém dokončení výrazně ulevit obyvatelům Otrokovic od dopravní zátěže. Jihovýchodní část obchvatu naváže na už hotový severovýchodní úsek, který byl otevřen v roce 2006, a definitivně tím odvede tranzitní dopravu z města.

Celá D55 od Olomouce přes Přerov a Otrokovice k Břeclavi má měřit 101 kilometrů, hotovo je nyní 18 kilometrů. Z toho úsek Přerov – Hulín bude mít D55 společný s dálnicí D1. Stavba a dokončení dalších úseků je ale v nedohlednu.

Tagy D55 eurovia Obchvat Otrokovic Ředitelství silnice a dálnic
2 komentáře