Další ultradálkový let. American Airlines otevírají nové šestnáctihodinové spojení do Austrálie

První dreamliner, který Boeing předal zákazníkovi po více než roce. Foto: American AirlinesPrvní dreamliner, který Boeing předal zákazníkovi po více než roce. Foto: American Airlines

Linka bude v provozu každý den.

Na seznam nejdelších leteckých linek světa míří nové spojení. American Airlines spustí od 26. října letošního roku nové přímé spojení Dallasu a australského Brisbane. Boeing 787-9 na trase překoná vzdálenost 13 363 kilometrů, čímž se tato linka bez problémů dostane do dvacítky nejdelších leteckých spojení na světě.

Start nové linky oznámil dopravce v tiskové zprávě k další expanzi mezinárodních spojů. V seznamu nových linek je spojení do mexického Veracruzu či do Kony na Havajských ostrovech.

American nasadí na let Boeing 787-9 s novou byznys třídou Flagship, v které bude 51 míst, dalších 32 bude v premium economy. Počet míst v ekonomické třídě dopravce neuvedl.

Ve spolupráci s australským dopravcem Qantas dojde novou linkou k rozšíření možností letů mezi Austrálií a Severní Amerikou.

Linka bude v provozu každý den. Let ve směru z USA potrvá 15 hodin a 55 minut, ve směru z Austrálie 14 hodin a 20 minut. Překoná 13 363 kilometrů. Letový řád je naplánován tak, že cestující z USA přiletí podle kalendáře do Austrálie o dva dny později. Z Dallasu odlétne například v sobotu ve 22:35, v Brisbane bude v pondělí v 5:30.

Tagy american airlines DFW-BNE Ultradálkové lety
10 komentářů