Další tramvaje pro Bratislavu. DPB shání až 40 nových vozidel

Tramvaj Škoda 30T3 pro Bratislavu. Foto: DPBTramvaj Škoda 30T3 pro Bratislavu. Foto: DPB

Dopravce má zájem o jednosměrná i obousměrná vozidla dlouhá maximálně 32,5 metru.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) vypsal dvě veřejné zakázky týkající se možného pořízení až 40 nových tramvají s délkou do 32,5 metru. Jedna polovina z maximálního množství vozidel má být jednosměrná, druhá pak obousměrná. Dopravce o tom informoval v tiskové zprávě.

„Výsledkem zakázek budou rámcové dohody, ve kterých bude plnění zajištěno na základě jedné nebo více objednávek, a to v závislosti na možnostech financování. Zakázky jsou nastaveny na financování z fondů EU, především z Plánu obnovy a odolnosti. V případě získání financování bude předmětem první objednávky 10 kusů tramvají,“ uvedl DPB.

Jedno i obousměrné tramvaje by v případě pořízení byly nízkopodlažní, a to ve standardu, který cestující bratislavské MHD dobře znají, tedy například včetně kamerového či moderního informačního systému.

Necelé 4 miliardy

Minimální kapacita 20 jednosměrných tramvají má být 240 cestujících, předpokládaná hodnota zakázky je 71,4 milionu eur bez DPH, tedy v přepočtu asi 1,8 miliardy korun.

„Obousměrné tramvaje dnes DPB využívá na lince 3, která zatím nemá plnohodnotné obratiště pro obrat jednosměrných vozidel. Pomáhají také v případě výluk,“ dodal DPB.

Předpokládaná hodnota zakázky na 20 obousměrných tramvají je 78,7 milionu eur, což jsou v přepočtu necelé dvě miliardy korun.

Tendry přichází poté, co DPB zařadil do provozu v letošním roce již 50 nových parciálních trolejbusů a 30 tramvají.

Obrazem: Do Bratislavy dorazily nové tramvaje a trolejbusy od Škody

Tagy Bratislava Dopravní podnik Bratislava Dopravný podnik Bratislava DPB slovensko
8 komentářů