Další tramvaje od Pesy pro domovské město, provoz bude do dvou let plně nízkopodlažní

Tramvaj od Pesy v Bydhošti. Foto: B.Witkowski / UMBTramvaj od Pesy v Bydhošti. Foto: B.Witkowski / UMB

Většinu nových vozidel zaplatí město z evropské dotace.

Polský výrobce kolejových vozidel PESA Bydhošť dodá do města, ve kterém sídlí, dalších 19 nízkopodlažních tramvají.

Město se rozhodlo využít opci k původní smlouvě a k 21 tramvajím objednalo 19 dalších. Pro obyvatele osmého největšího polského města to podle vyjádření radnice bude znamenat, že do dvou let budou po městě jezdit jen nízkopodlažní tramvaje.

O kontraktu informovala radnice na svých stránkách. „Bydhošť bude jedním z prvních polských měst s kompletně vyměněným vozovým parkem tramvají,“ říká starosta Bydhoště Rafał Bruski. Z velké části zaplatily nové tramvaje dotace z Evropské unie. Zákazníkem je místní dopravní podnik Zarząd Dróg Miejskich i Komunikacji Publicznej w Bydgoszczy.

Radnice nejprve loni podepsala smlouvu na deset tramvají, na začátku letošního roku na dalších jedenáct. Ve čtvrtek se vedení města s výrobcem dohodlo na dodávce dalších devatenácti. Za posledních deset let město koupilo 33 nových tramvají.

PESA už v roce 2017 získala jinou zakázku na dodávku tramvají řady Swing. Ze stejné řady vychází i nová várka tramvají pro polské město. První z loni uzavřené smlouvy mají po městě jezdit letos v listopadu.

Tagy Bydhošť Pesa Bydgoszcz
9 komentářů