dkv-spojujeme

Další proměna starých motoráků 810. Odívají se do barev Pardubického kraje

Přeměna motoráku 810 pro Pardubický kraj. Repro ŽelezničářPřeměna motoráku 810 pro Pardubický kraj. Repro Železničář

Nesmrtelné motoráky řady 810 dostanou šanci na další život i v Pardubickém kraji. České dráhy na základě smlouvy s krajem

Nesmrtelné motoráky řady 810 dostanou šanci na další život i v Pardubickém kraji. České dráhy na základě smlouvy s krajem aktuálně provádějí modernizaci osmi těchto vozů.

V dceřiné společnosti DPOV se do vozů dosazují například sedáky s větší roztečí, informační systém, wifi či zásuvky USB. Součástí proměny je i změna vzhledu. Vozy budou nově oděny v kombinaci žlutého, modrého a červeného laku, což jsou barvy kraje.

„První takto upravený vůz je již v provozu. Obdobné požadavky na vzhled vozidel najdeme i v jiných krajích. Do všech vozů bude ještě doplněn informační systém pro cestující, zásuvky pro drobnou elektroniku, wifi nebo GPS zařízení,“ doplnil mluvčí kraje Dominik Barták. V krajských barvách už jezdí na Pardubicku Regionovy.

Česko-slovenské setkání v Táboře. Vpředu 810 společnosti Railway Capital.
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářMotorák řady 810 KŽC Doprava.
Autor: KŽC DopravaMotoráky GW Trainu ve Volarech. V popředí dvě 810, třetí vzadu Regio Sprinter (654).
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářMotorový vůz řady 810 (RegioMouse), ilustrační foto. Foto: České dráhyNádraží Litomyšl, motorový vůz 810, foto: České dráhyMotoráky GW Trainu řady 810 ve Volarech.
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářVůz 810 míří do někdejšího Křižíkova depa.
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářMotorák GW Trainu řady 816.
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářMotorák GW Trainu řady 816.
Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Na 40 let staré motoráky 810 přitom nesázejí jenom v Pardubicích a okolí, větší či menší modernizaci pro ně chystá i Středočeský či Moravskoslezský kraj. Samotné České dráhy loni na jaře přiřkly modernizované verzi nové označení RegioMouse. Vozy dostávají nové sedačky či WC, topení, polospouštěcí okna, nové prostory pro kola a velká zavazadla. Původní motor z Liazu nahrazuje šestiválec Tedom.

Vozy 810 kompletně zmodernizoval a změnil na řadu 816 také dopravce GW Train Regio.

Tagy 810 České dráhy DPOV motorák Pardubický kraj Top
152 komentářů