Další omezení na průtahu Libercem. Začne oprava kanalizace u tunelu

Tunel v Liberci. Foto: FB stránky LiberceTunel v Liberci. Foto: FB stránky Liberce

Omezení potrvá do poloviny prosince, bezvýkopová metoda má urychlit následnou rekonstrukci tunelu.

Silnici I/35, která slouží jako hlavní průtah Libercem, čeká od úterý 10. října další omezení. V okolí tunelu začnou opravy kanalizace bezvýkopovou metodou.

Omezení provozu se bude týkat úseku od Košické po Jungmannovu ulici (sjezd za tunelem). „Během první etapy bude provoz omezen uzavřením levého jízdního pruhu ve směru na Děčín, ve druhé etapě bude provoz omezen v levém jízdním pruh ve směru na Prahu a ve třetí, nejkratší etapě, bude omezen provoz v obou levých jízdních pruzích společně,“ řekla Dana Zikešová z týmu komunikace ŘSD.

Oprava kanalizace předchází plánované rekonstrukci Libereckého tunelu, která má začít v druhé polovině příštího roku. „Díky této neinvazivní metodě opravy bude celková rekonstrukce Libereckého tunelu rychlejší. Předpokládané dokončení opravy kanalizace je polovina prosince 2023,“ dodala Zikešová. Zakázku za 26,9 milionu korun bez DPH získala společnost Zepris.

Silnice I/35 v Liberci je nejvytíženějším úsekem v celém kraji, denně tu projede 51 tisíc aut. Přes rok a půl je v Liberci omezen provoz od exitu České Mládeže po Košickou kvůli výměně mostu a rekonstrukci celého úseku. V pondělí 23. října by se měla doprava vrátit už na nové mosty, ještě měsíc bude provoz částečně omezen.

Konec rok a půl trvajících kolon. Na průtahu Libercem už pokládají asfalt, další omezení budou v tunelu

Tagy I/35 liberec Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Zepris
Žádné komentáře