Další komplikace pro Smartwings, dvě jejich letadla o sebe škrtla na Ruzyni

Letadla Smartwings po kolizi na Letišti Praha. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.comLetadla Smartwings po kolizi na Letišti Praha. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.com

Dva Boeingy 737-800 létající pro Smartwings o sebe dnes zavadily při pohybu na pojezdové dráze pražského letiště. Pro největšího tuzemského

Dva Boeingy 737-800 létající pro Smartwings o sebe dnes zavadily při pohybu na pojezdové dráze pražského letiště. Pro největšího tuzemského dopravce to znamená další velkou komplikaci v době, kdy se snaží zajistit dostatek letadel.

K nehodě došlo ve 12:40, nevyžádala si žádné zranění.  „Došlo ke kontaktu konce křídla jednoho letadla s koncem druhého letadla,“ řekla mluvčí Smartwings Vlaďka Dufková. Podle mluvčího Letiště Praha Romana Pacvoně musejí cestující počítat se zpožděním na odletech. „Přílety nejsou nijak omezeny,“ dodal Pacvoň.

Incident se týká letadla OK-TVW, které mělo odletět na Madeiru se 160 cestujícími, a letadla americké společnosti Swift Air registrace N277EA, které mířilo se 118 cestujícími do Monastiru. Stejně jako loni létá Swift Air přes léto pro Smartwings.

Podle Dufkové dojde k prohlídce letadla a zjištění rozsahu poškození, cestující budou vyloženi a přepraveni jinými letadly. Na Madeiru odletělo OK-TVO s téměř čtyřhodinovým zpožděním, do Monastiru N276EA. Incident způsobil komplikace i dalším letadlům, když za místem střetu byla zablokována tři další letadla: Vuelingu na lince do Barcelony, Ryanairu do Paříže a Smartwings do Splitu.

Tagy letiště praha smartwings Swift Air Top
18 komentářů