Dálniční přivaděč v Jihlavě bude plně průjezdný 15. října, oznámil Strabag

Oprava silnice I/38 k dálnici D1 u Jihlavy. Foto: StrabagOprava silnice I/38 k dálnici D1 u Jihlavy. Foto: Strabag

Oprava bude pokračovat příští rok, začnou práce v levém jízdním pásu.

U Jihlavy vrcholí práce na první etapě dálničního přivaděče v podobě silnice I/38 k D1. Práce zde pro letošní rok skončí 15. října, kdy se silnice znovu plně otevře řidičům.

O posunu v rekonstrukci informoval Strabag na svém facebookovém profilu. „Na stavbě I/38 D1 – Jihlava proběhla další pokládka. Už 15. října bude stavba uvedena do předčasného užívání,“ uvedl Strabag.

Doprava na silnici je několik měsíců v obou směrech vedená do jednoho pásu, rychlost aut je snížená na 60 kilometrů v hodině. Opravy 5,6 kilometru silničního tahu 38 mezi Jihlavou a nájezdem na dálnici D1 v Pávově budou pokračovat v příštím roce. Náklady jsou 338 milionů korun. Současně s ukončením rekonstrukce pravého pásu by se měl otevřít od července uzavřený exit 112 z D1 ve směru od Prahy.

Letos probíhají práce na pravém jízdním pásu, levý jízdní pás opraví Strabag příští rok. Jde o nejvytíženější úsek silnice I. třídy na Vysočině, kterým denně projede přes 27 tisíc aut. Oprava 5,6 kilometru dlouhého úseku je největší akcí ŘSD v oblasti oprav na Vysočině v letošním roce. Stavba primárně zahrnuje výměnu vrstev vozovky v obou jízdních pásech, přeložení sítí a zřízení jednoho nového přejezdu středního pásu.

Oprava silnice I/38 k dálnici D1 u Jihlavy. Foto: StrabagOprava silnice I/38 k dálnici D1 u Jihlavy. Foto: StrabagOprava silnice I/38 k dálnici D1 u Jihlavy. Foto: StrabagOprava silnice I/38 k dálnici D1 u Jihlavy. Foto: StrabagOprava silnice I/38 k dálnici D1 u Jihlavy. Foto: Strabag
Tagy I/38 Jihlava Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Strabag
2 komentáře