D8 u hranic s Německem se zúží, do srpna budou probíhat opravy povrchu

Dálnice D8. Foto: Ministerstvo dopravyDálnice D8. Foto: Ministerstvo dopravy

Devět kilometrů dálnice D8 u hranic s Německem čekají v následujících měsících opravy. Ty budou spočívat především ve výměně povrchu,

Devět kilometrů dálnice D8 u hranic s Německem čekají v následujících měsících opravy. Ty budou spočívat především ve výměně povrchu, dělníci opraví i mosty a vodorovné značení.

„Předmětem opravy je výměna krytu asfaltobetonové vozovky včetně lokální sanace podkladních vrstev. Na mostech pak bude vyměněna obrusná vrstva, dojde k opravě a seřízení stávajících závěrů, výměně poškozených částí a lokálním opravám protikorozní ochrany konstrukce závěrů,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Studecký.

Práce začnou v pondělí, už od neděle ale budou silničáři rozmísťovat dopravní značení, které svede provoz do uspořádání 1+1. Hotovo má být koncem srpna.

Práce byly rozděleny do několika etap. Začne se pravou stranou ve směru na Německo, zhruba 600 metrů před tunely Panenská, kde se bude pracovat téměř měsíc. Na levé části dálnice se bude pracovat od poloviny července.
„V tunelech žádné práce na vozovce provádět nebudeme. Svými pracemi zasáhneme také částečně do Německa,“ sdělila mluvčí zhotovitelské firmy Eurovia Iveta Štočková.

V neděli 12. května proběhne rozmístění dopravního opatření na úseku před tunely Panenská, kde bude provoz veden v režimu 1+1. Uzavírka se bude postupem prací stěhovat. Náklady na opravu činí 103 milionů korun bez DPH.

Tagy D8 dálnice oprava
9 komentářů