D1 uzavřela hromadná nehoda, auta zachvátil požár, jeden člověk přišel o život

Dopravní nehoda, ilustrační foto. Autor: Policie ČRDopravní nehoda, ilustrační foto. Autor: Policie ČR

Po hromadné nehodě na 49. kilometru dnes večer shořela čtyři auta, jeden člověk přišel o život. Deset lidí je zraněných,

Po hromadné nehodě na 49. kilometru dnes večer shořela čtyři auta, jeden člověk přišel o život. Deset lidí je zraněných, z toho někteří těžce. Z havarovaného kamionu vytekl palmový olej. Na místě pokračuje zásah hasičů, záchranářů i policistů. Nehoda se stala ve směru na Brno. Dálnice bude uzavřena až do ranních hodin, řekl ČTK mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

Na 49. kilometru havarovalo pět osobních aut a jeden nákladní vůz. Nehoda se stala před 19:30. Podle mluvčí středočeské záchranky Petry Effenbergerové záchranáři u nehody zasahují, počet zraněných bude ještě upřesněn.

Na dálnici se tvoří kolony vozidel ve směru na Brno i ve směru na Prahu, kde byl kvůli zásahu záchranných složek uzavřen levý jízdní pruh. Minimálně směr na Brno bude zřejmě uzavřen až do rána. „Směr na Brno bude uzavřen celou noc, směr na Prahu bude v průběhu noci puštěn jedním pruhem,“ uvedl na twitteru šéf ŘSD Radek Mátl.

Při začínajícím odklonu dopravy na D1 na km 34 směr Brno byl sražen policista, který prováděl odklon. Následně byl převezen s těžkým zraněním do nemocnice. Policie zajišťuje otáčení vozidel od km 49 zpět na km 41.

ČTK + Zdopravy.cz

Tagy D1 nehoda
4 komentáře