D1 u Prahy čeká další vlna omezení, pokračují opravy povrchu vozovky i odpočívek

Práce na opravě D1. Foto: CPSS.czPráce na opravě D1. Foto: CPSS.cz

Na jeden z nejvytíženějších úseků dálnic v zemi se dnes opět vrací stavaři. Společnost Eurovia CS dnes začne s poslední

Na jeden z nejvytíženějších úseků dálnic v zemi se dnes opět vrací stavaři. Společnost Eurovia CS dnes začne s poslední etapou opravy začátku D1 v kilometru 2,3 až 12,3. Již dnes zde začne rozmisťování dopravního opatření.

Začne 12. června ve večerních hodinách, pokračovat bude do nedělních ranních hodin 14. června. Poté budou během neděle otevřeny přejezdy středního dělicího pásu a převeden provoz. Místem se bude projíždět v režimu 2+3 resp. 2+2 jízdní pruhy, pouze v noci při montáži dočasných svodidel, tj. dvě noci za sebou vždy od 21 hodin do 9 hodin bude provoz veden v režimu 1+2 resp. 1+1 jízdní pruh. V pondělí 15. června pak zahájíme práce,“ řekla Iveta Štočková, tisková mluvčí Eurovia CS.

Velká oprava úseku u Prahy začala už loni. Dojde ke kompletní výměně povrchu vozovky, sanaci mostů, k opravě odvodnění, dílčím opravám podkladních vrstev, dopravního značení, protihlukových stěn a veřejného osvětlení. Opravují se také odpočívky, jedna je již hotová.

„Aby byl zajištěn plynulý provoz místem, byly práce rozděleny do několika navazujících etap a stavebních sezón. V loňském roce byla polovina prací již realizována a letos je dokončíme,“ dodala Štočková.

Během celé akce, která potrvá až do října, se dopravní opatření budou měnit. Doprava bude vedena převážně v režimu 2+2+1 jízdní pruh. Práce zasáhnou také do sjezdů a nájezdů na dálnici, konkrétně EXIT 8 na Dobřejovice a Čestlice, který bude ve směru na Brno v termínu od 15. června do 3. července zcela uzavřen a EXIT 6 na Průhonice, kde nebude možný sjezd a nájezd na dálnici D1 v termínu od 4. do 19. července. Za uzavřené sjezdy a nájezdy budou vyznačeny objízdné trasy.

V srpnu pak bude na dva týdny uzavřen nájezd na dálnici D1 ze silnice II/101 od Říčan a Jesenice ve směru na Brno a doprava bude vedena po vyznačených objízdných trasách. Na konci srpna zasáhnou práce EXIT 2 Šeberov a Opatov ve směru do Prahy, které však budou prováděny po jízdních pruzích, a tak již významně do plynulosti provozu nezasáhnou.

Tagy D1 Eurovia CS Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
5 komentářů