CZ LOKO získala další zakázku v Itáli, poprvé dodá lokomotivy do Slovinska.

Lokomotiva EffiShunter 1000. Foto: CZ LokoLokomotiva EffiShunter 1000. Foto: CZ Loko

Společnost CZ LOKO uspěla se svými lokomotivami opět na italském trhu. Akciová společnost TPER zakoupí dvě lokomotivy EffiShunter 1000 s

Společnost CZ LOKO uspěla se svými lokomotivami opět na italském trhu. Akciová společnost TPER zakoupí dvě lokomotivy EffiShunter 1000 s opcí na další čtyři kusy. Současně firma poprvé vstoupí se svými lokomotivami do Slovinska.

V Itálii bude lokomotivy využívat dceřiná společnost Dinazzano PO, která je dlouhodobým zákazníkem CZ LOKO a provozuje již čtyři lokomotivy řady 741.7. U nových lokomotiv EffiShunter 1000 plánuje nasazení na traťové službě v regionu Emilia Romagna a na posunu v logistických centrech jako je například Reggio Emilia nebo Rubiera. Firma ročně přepraví přes tři a půl milionu tun zboží.

Ve Slovinsku CZ LOKO uspělo s dodávkou EffiShunter 1000 pro státního přepravce Slovenske železnice – Tovorni promet. Dodá mu čtyři posunovací lokomotivy pro přístav Koper. EffiShunter 1000 obstál v konkurenci zavedených evropských a amerických výrobců a nejlépe splňuje náročná kritéria zákazníka, spojená také s provozem v přímořském prostředí. Pro provoz ve Slovinsku se počítá s instalací zabezpečovacího systému INDUSI, což v konečném důsledku znamená rozšíření technického řešení i pro další země Balkánu.

Pro CZ LOKO je dobytí slovinského a italského trhu velkým úspěchem, který potvrzuje, že výraz „český produkt“ je opětovně spojován s kvalitou a spokojeností klienta. Po posledních úspěších ve Finsku, Pobaltí, Itálii, Turecku, a Slovinsku hodlá CZ LOKO pokračovat v expanzi i do dalších zemí, ve kterých se české lokomotivy tradičně nikdy neprovozovaly,“ dodal ke kontraktu Jan Kutálek, ředitel prodeje CZ LOKO.

Tagy CZ Loko EffiShunter 1000 Top
31 komentářů