CZ LOKO výrazně rozšíří svůj jihlavský závod, postaví novou halu

Lokomotiva EffiShunter 1000 pro ČD Cargo od CZ LOKO. Foto: Jan ŠindelářLokomotiva EffiShunter 1000 pro ČD Cargo od CZ LOKO. Foto: Jan Šindelář

K jedné z největších investic své historie se chystá společnost CZ LOKO. V Jihlavě výrazně rozšíří a zmodernizuje svůj závod

K jedné z největších investic své historie se chystá společnost CZ LOKO. V Jihlavě výrazně rozšíří a zmodernizuje svůj závod na výrobu nových lokomotiv. Stavba nové haly začne v příštích týdnech, firma díky tomu rozšíří své technologické schopnosti a počet zaměstnanců o dvacet až čtyřicet lidí.

„Jihlava bude kompletně zaměřená na výrobu nových lokomotiv, jejich komponentů i komplexní modernizační program kolejových vozidel. V České Třebové se budeme zaměřovat na rychloobrátkovou údržbu, servis a opravy kolejových vozidel a jejich komponentů,“ potvrdil předseda představenstva CZ LOKO Josef Bárta.

Do nového zázemí investuje firma v Jihlavě 180 až 200 milionů korun.  Počet zaměstnanců v Jihlavě se má zvýšit až na 250.

Pro CZ LOKO zůstává největší základnou Česká Třebová, kde ale nemá už kam růst prostorově i personálně, tamější trh práce výrazně ovlivňuje přítomnost automobilového průmyslu. V Jihlavě se dosud vyráběly hlavně komponenty. „Bude pro nás výrazně efektivnější a výhodnější mít výrobu celých nových i modernizovaných lokomotiv na jednom místě,“ podotkl generální ředitel Josef Gulyás.

CZ LOKO sice vyrostlo na opravách a modernizaci lokomotiv, čím dál větší podíl na tržbách firmy ale mají vlastní vyvinuté lokomotivy. Naposledy firma představila novou hybridní lokomotivu HybridShunter 400. Výroba nových lokomotiv se už na celkových tržbách společnosti podílí více než 40 procenty.

Tagy CZ Loko Top
Žádné komentáře