CZ LOKO poprvé otevře svůj závod v Jihlavě veřejnosti

Jihlavský závod CZ LOKO. Foto: CZ LOKOJihlavský závod CZ LOKO. Foto: CZ LOKO

K vidění bude i nová duální lokomotiva.

Největší tuzemský výrobce lokomotiv CZ LOKO v sobotu 1. června poprvé otevře svůj závod v Jihlavě pro širokou veřejnost. Stane se tak při akci, kterou si firma připomíná 30 let působení na Vysočině. V Jihlavě aktuálně zaměstnává 280 lidí.

„Bude to unikátní příležitost, v Jihlavě vůbec první, vidět na vlastní oči zázemí a výrobu špičkových lokomotiv, které prodáváme do dvaceti zemí. A to včetně naší absolutní novinky, duální lokomotivy DualShunter 2000,“ říká Jan Kutálek, obchodní ředitel CZ LOKO.

Firma v Jihlavě v uplynulých letech investovala stovky milionů korun, aby z někdejšího chátrajícího depa vybudovala moderní závod specializovaný na výrobu nových lokomotiv. Těch zde loni vzniklo 46, z nichž devět představovaly čtyřnápravové EffiShuntery 1000.

Provozovna CZ LOKO v Pávovské ulici 2b bude přístupná od 10 do 16 hodin. Program je určen pro celou rodinu. Vedle komentovaných prohlídek výrobních provozů nabídne vystoupení zpěvačky Olgy Lounové, bude se možné svézt na lokomotivě nebo šlapací drezíně, k vidění bude modulová železnice a železniční modely. Děti budou mít prostor ke hrám s železniční tématikou, setkají se také s kouzelníkem Martinem Kellmanem. Ten bude i mezi návštěvníky, které pobaví svou mikromagií. Vstup je zdarma a na místě je také zajištěno občerstvení.

V okolí je omezený počet parkovacích míst, a proto se doporučuje přijet MHD.

Program Dne s CZ LOKO. Foto: CZ LOKOJihlavský závod CZ LOKO. Foto: CZ LOKOJihlavský závod CZ LOKO. Foto: CZ LOKO
Tagy CZ Loko
3 komentáře