Cyklostezka za 189 milionů korun. Obce na hranici se Slovenskem vybírají stavitele Bevlavy

Cyklostezka Bečva - Vlára - Váh. Foto: BevlavaCyklostezka Bečva - Vlára - Váh. Foto: Bevlava

Hotovo má být do listopadu 2023, na cyklostezku se mají napojit i další trasy.

Sdružení obcí Hornolidečska vypsalo jednu z největších zakázek na stavbu nové cyklostezky v Česku. Ve veřejné soutěži s odhadovanou cenou 183 milionů korun hledají stavební firmu, která postaví druhou etapu cyklostezky Bečva –⁠ Vlára –⁠ Váh (Bevlava) na území obcí Hornolidečska (Lidečko, Horní Lideč, Valašské Příkazy, Lužná).

Zakázka byla zveřejněna na profilu zadavatele. Jde o úsek z Lužné do Valašských Příkazů. Část mezinárodní cyklostezky Bevlava je již hotová: severní z Lužné do Vsetína a jižní z Valašských Klobouk do Nemšové. Stavbu má z 85 % financovat z dotace Státního fondu dopravní infrastruktury.

Trasa cyklostezky povede údolím podél silnice I/57, zvýší tak bezpečnost cyklistů a chodců. Druhá etapa má být hotová do listopadu 2023. Cílem projektu je vybudování spojité cyklostezky o celkové délce 50 km, která propojí obě příhraniční oblasti a zajistí jak obyvatelům, tak návštěvníkům velmi kvalitní a příjemné bezmotorové dopravní spojení.

Podle starosty Valašské Polanky a předsedy sdružení obcí Josefa Daňka se připravuje ještě třetí etapa. „Umožňuje napojení okolním obcím na hlavní cyklostezku z Česka na Slovensko. Také na náš hlavní tah na Nemšovou se chtějí napojit naši přátelé z Mikroregionu Půchovská dolina přes obec Horní Lideč – Střelná,“ dodal Daněk. Cyklostezka má své vlastní stránky.

Tagy Bevlava Cyklostezka Bečva - Vlára - Váh Hornolidečsko
5 komentářů