Čtyři dny neomezeného cestování po Švýcarsku za 199 franků. Velká podzimní akce na Swiss Travel Pass

Vlak Rhätische Bahn v Engadinu. Foto: Swiss Travel SystemVlak Rhätische Bahn v Engadinu. Foto: Swiss Travel System

Až do konce dubna můžete cestovat neomezeně po Švýcarsku o 30 % levněji.

Swiss Travel System si pro návštěvníky Švýcarska připravil speciální podzimní akci na čtyřdenní verzi jízdenky Swiss Travel Pass, kterou je možné do 31. 10. 2022 pořídit se slevou 30 %.

Za poznáváním švýcarských drah je ideální se vydat právě s jízdenkou Swiss Travel Pass, která zahrnuje jízdu v celé síti Švýcarského dopravního systému (Swiss Travel System – STS). Využít ji můžete ve vlacích, poštovních autobusech, lodích i jako jízdenku na městskou dopravu v 90 městech a zajistí vám slevu i na většině lanovek a horských drah. Na některé vrcholy s ní dokonce můžete cestovat zdarma – Rigi, Stoos, Stanserhorn. A platí také jako vstupenka do více než 500 muzeí Švýcarska.

Využijte nyní jedinečné podzimní kampaně a naplánujte si vaši cestu do Švýcarska právě teď. Tato speciální podzimní akce na čtyřdenní Swiss Travel Pass se slevou 30 % platí od 19. 9. do 31. 10. 2022. Nyní tak můžete do 31. 10. 2022 zakoupit tento 4denní Swiss Travel Pass za 199,- CHF ve 2. třídě (standardní cena 281,- CHF) nebo za 315,- CHF v 1. třídě (standardní cena 447,- CHF). Swiss Travel Pass může být vystaven na období 19. 9. 2022 až 30. 4. 2023 a zrušení bez poplatku je možné až jeden den před datem platnosti. Jízdenku Swiss Travel Pass si můžete koupit už v České republice u CK ČEDOK nebo agentury Švýcarsko vlakem.

Vydejte se tak třeba na Grand Train Tour of Switzerland s jízdenkou Swiss Travel Pass (STP) ještě výhodněji. Panoramatické vlaky se těší stále rostoucí oblibě u českých turistů. Ve speciálně vystavěných vagonech panoramatických vlaků vás čekají vagony s obřími zaoblenými okny, abyste dohlédli až na vršky okolních hor. Provezou vás nádhernou a rozmanitou švýcarskou krajinou od horských velikánů až třeba k palmám v kantonu Ticino.

Mezi nejproslulejší panoramatické vlaky patří Bernina Express, Glacier Express (Ledovcový expres), Gotthard Panorama Express (kombinuje dopravu železniční a lodní) a GoldenPass Line. Tyto a další vlaky je možné zažít v rámci jednoho velkého vlakového putování po trase Grand Train Tour of Switzerland, která vše pohodlně propojuje a umožňuje poznat to nejkrásnější a nejzajímavější ze švýcarské vlakové nabídky.

Ideální samozřejmě bude, vydat se na cestu vlakem již z České republiky. Využít můžete každodenní přímé vlakové spojení lůžkovým vozem z Prahy nebo Českých Budějovic do Curychu.

Swisstainable cestování Švýcarskem

Cestování švýcarskou veřejnou dopravou není jen dovolenkový zážitek, ale tento typ dopravy také představuje jeden z ekologičtějších způsobů poznávání Švýcarska. Věděli jste například, že železniční doprava ve Švýcarsku se na celkových emisích CO2 ze všech druhů dopravy podílí pouze 0,2 %? Navíc řada dopravních společností se snaží být ještě více ekologicky udržitelnými. Železnice Rhétské dráhy využívají pouze elektřiny vyrobené z vodních elektráren, nejstarší zubačka Evropy na Rigi využívá od letošního roku nové vozy využívající rekuperaci, a to samé budou mít i nové vozy na Pilatus. Švýcarsko je zkrátka plné těchto drobností, které ve výsledku podporují trvale udržitelný turismus – podívejte se na Swisstainable nabídky k vašemu cestování na MySwitzerland.com.

Bližší informace o Švýcarském dopravním systému a jízdenkách na švýcarské železnice najdete na MojeSvycarsko.com.

Tagy STS Švýcarsko Swiss Travel Pass Swiss Travel System
11 komentářů