CSAT opravuje letadlové podvozky více než v minulých letech

Servis podvozku letadla. Pramen: CSATServis podvozku letadla. Pramen: CSAT

CSAT se vedle podvozků zaměřuje i na tzv. těžkou údržbu letadel. V uplynulé sezóně provedla CSAT více než sto revizí těžké údržby.

Společnost Czech Airlines Technics (CSAT), která patří do skupiny Letiště Praha, loni dokončila opravy 33 kompletních sad letadlových podvozků, což převyšuje průměrnou roční kapacitu této divize. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě s tím, že čísla převyšují minulá léta.

Mezi klienty české firmy v oblasti údržby podvozků patří například letecké společnosti KLM Royal Dutch Airlines, Transavia Airlines, Transavia France, Smartwings nebo nově Tarom a LOT Polish Airlines. Czech Airlines Technics nabízí zákazníkům generální opravy letadlových podvozků letadel typu Boeing 737 nové i klasické generace již přes 20 let. Po dobu generální opravy nabízí svým zákazníkům pronájem nebo také výměnu náhradní podvozkové sady. Aktuálně vlastní CSAT šest kompletních náhradních sad typu B737NG a jednu sadu typu B737CG.

Společnost CSAT investovala do vybavení a modernizace podvozkárny, galvanovny a lakovny, což umožňuje zvýšit kapacitu prováděné údržby podvozků.

CSAT se vedle podvozků zaměřuje i na tzv. těžkou údržbu letadel. V uplynulé sezóně provedla CSAT více než sto revizí těžké údržby na letadlech typu Boeing 737, Airbus A320 Family či ATR. Zároveň firma loni provedla i první údržby Boeingu 737 MAX a Airbusu A321neo. Oprávnění pro obě nejnovější verze úzkotrupých strojů získala od Úřadu pro civilní letectví v první polovině loňského roku.

Tagy Czech Airlines Technics
6 komentářů