ČSA chystají provoz s druhým pronajatým A320, ponese „jubilejní“ registraci

Airbus A320 OK-HEU. Foto: ČSAAirbus A320 OK-HEU. Foto: ČSA

ČSA nadále nabízejí jedinou pravidelnou linku. Dvakrát denně do Paříže.

České aerolinie plánují 29. dubna nasadit poprvé do provozu letoun Airbus A320 vyrobený v roce 2009, který dosud létal pro filipínského nízkonákladového dopravce Cebu Pacific. Letadlo je již v Česku, ponese registraci OK-IOO připomínající výročí 100 let od založení aerolinek. Půjde o zdvojnásobení flotily: dosud ČSA létají s jediným pronajatým letadlem A320 registrace OK-HEU.

Nasazení letadla vyplývá z rezervačního systému dopravce, potvrdila ho mluvčí Vladimíra Dufková. Podle jejího vyjádření nebude letoun nasazen dříve než 28. dubna. Letadlo je v bílém laku s červenými motory, logo ČSA a případné další informace na trupu budou polep.

I po pořízení druhého letadla budou ČSA nabízet pouze jedinou linku: dvakrát denně spojení z Prahy do Paříže. Dosud na trasu nasazují Boeingy 737 Smartwings. Od 29. dubna počítají jen s A320. Airbus registrace OK-HEU létá v Izraeli pro společnost Israir, která chce ovládnout Smartwings. Na trupu má připomínku stého výročí.

ČSA loni na podzim uvedly, že počítají s pronájmem tří dalších airbusů. Zatím je jistý ale jen letoun OK-IOO. Vyroben byl v roce 2009, celou dobu létal jen pro Cebu Pacific. Je majetkem leasingové firmy. Od roku 2024 mají pro ČSA létat nové Airbusy A220-300.

Tagy České aerolinie ČSA OK-IOO
29 komentářů