ČSA a Smartwings prodlouží bezplatnou změnu termínu, zrušily lety do 4 měst

Boeing 737-700 společnosti Smartwings a Airbus A319 ČSA. Foto: Letiště PrahaBoeing 737-700 společnosti Smartwings a Airbus A319 ČSA. Foto: Letiště Praha

Provoz čtyř linek je přerušen do října, důvodem je epidemiologický vývoj v Evropě.

České aerolinie musely v reakci na současný epidemiologický vývoj zrušit lety do čtyřech destinací. Kvůli současné situaci současně cestujícím prodloužily možnost bezplatné změny termínu letu až do konce března příštího roku.

Mluvčí skupiny Smartwings Group Vladimíra Dufková uvedla, že až do 30. září jsou zrušeny lety do čtyř destinací: Budapešti (kvůli uzavření hranic maďarských hranic), Londýna (karanténa), Helsinek a Frankfurtu. Poslední let do Londýna vypravily ČSA dnes, nasadily na něj turbovrtulový ATR 72, let trval téměř tři hodiny. V případě Frankfurtu letěl stroj ČSA naposledy v neděli, do Helsinek ještě v srpnu.

V síti letů ČSA tak zůstaly Košice, Amsterdam, Paříž, Kodaň, Stockholm, Řím, Miláno, Kyjev a Oděsa.

V případě Smartwings dojde postupně k plánovanému utlumení většiny linek, což souvisí s koncem letní sezóny. Aktuálně Smartwings létají na devět letišť na řeckých ostrovech, na tři letiště na Kanárských ostrovech, do Cagliari, Splitu, Burgasu, Varny a Tuniska.

ČSA i Smartwings dnes oznámily, že prodlouží cestujícím možnost zdarma měnit termíny letů. „U všech stávajících a nových individuálních rezervací provedených do 31. 12. 2020 s datem letu až do 31. 3. 2021 umožníme změnu termínu zdarma,“ uvedla firma.

Podmínkou jsou rezervace provedené do konce letošního roku a nově vybraný let nejpozději do září příštího roku. Pokud bude na daný termín cena vyšší než v době nákupu, musí cestující zaplatit rozdíl, vyhne se ale poplatku za samotnou změnu.

Tagy České aerolinie ČSA smartwings Top
56 komentářů