Sdělení redakce: Chodí vám upozornění na texty Zdopravy.cz? Smažte je, šlo o útok

Ilustrační foto: madartzgraphics / pixabay.comIlustrační foto: madartzgraphics / pixabay.com

Přinášíme návod, jak upozornění odstranit.

Deník Zdopravy.cz se stal v minulém týdnu terčem několika kybernetických útoků. Během jednoho z nich se začala některým uživatelům zobrazovat nabídka odběru upozornění na nové texty na serveru.

Několik čtenářů nás kontaktovalo s upozorněním, že přes tyto notifikace chodí podvodné reklamy či falešná hlášení. Rádi bychom proto těm, kteří si odběr novinek aktivovali, velmi důrazně doporučili ho zrušit. Deník Zdopravy.cz žádné notifikace nenabízí. Za možné problémy se omlouváme.

Jak nastavení upozornění zrušit?

Chrome:
Vpravo nahoře klikněte na Více a potom Nastavení. Poté na Ochranu soukromí a zabezpečení, následně Nastavení webu a poté Upozornění. V sekci Může odesílat upozornění odstraňte web Zdopravy.cz. Do nastavení se dostanete i přímo po zadání odkazu chrome://settings/content/notifications do prohlížeče.

Firefox:
Vpravo nahoře klikněte na Více, poté Nastavení. Poté na Soukormí a bezpečnost. V sekci „Povolení“ klikněte na nastavení „Upozornění“. Případně zadejte jako URL adresu prohlížeče about:preferences#privacy. V nově zobrazeném okně vyberte možnost zakázat zdopravy.cz využívat notifikace.

Safari
Vlevo nahoře klikněte na Nastavení. V zobrazeném okně vyberte Hlášení. Vyberte možnost zakázat Zdopravy.cz notifikace.

Edge
Vpravo nahoře klikněte na Nastavení, poté Zobrazit rozšířené možnosti. V těch vyhledejte sekci Oznámení a klikněte na Ovládání. Vyberte možnost zakázat zdopravy.cz využívat notifikace.