České Iveco dodá na jih Francie 37 autobusů na zemní plyn

Autobus Iveco na zemní plyn. Autor: IvecoAutobus Iveco na zemní plyn. Autor: Iveco

Ještě letos zamíří z tuzemské továrny Iveca ve Vysokém Mýtu autobusy na zemní plyn do jihofrancouzského regionu Provence-Alpes-Côte d´Azur. Výrobce

Ještě letos zamíří z tuzemské továrny Iveca ve Vysokém Mýtu autobusy na zemní plyn do jihofrancouzského regionu Provence-Alpes-Côte d´Azur. Výrobce tam do konce roku dodá 37 autobusů Crossway Natural Power, provozovat je bude dopravce Beltrame Group.

„Na tuto objednávku, první takového rozsahu ve Francii, jsme mimořádně hrdí. Je dalším důkazem vedoucího postavení společnosti Iveco Bus v oblasti vozidel s alternativním pohonem, která splňují veškeré nároky na ochranu životního prostředí,“ uvedl generální ředitel společnosti Iveco France Brice Bonavia.

Šest autobusů Crossway Low Entry Natural Power bude dodáno už v dubnu 2019. Půjde o první autobusy typu Crossway LE CNG, které budou ve Francii provozovány. Hodnotu zakázky firma neuvedla.

Autobus Crossway Natural Power má čtyři nádrže o celkovém objemu 1260 litrů plynu. Dojezd autobusu je až 600 kilometrů. Nádrže jsou umístěny ve střeše vozu.

Tagy cng francie Iveco
Žádné komentáře