České dráhy vypraví speciální vlaky na Colours of Ostrava, budou povinně místenkové

Vůz Českých drah Bmz 226. Foto: České dráhyVůz Českých drah Bmz 226. Foto: České dráhy

Výhodou vlaku je kratší čekání na vstup do areálu.

České dráhy vypraví příští týden speciální Colours Expres na hudební festival Colours of Ostrava. Kromě posílení kapacity k dalším vlakům mezi Prahou a Ostravou spojení nabídne i možnost dostat se přímo téměř k branám festivalu.

Speciální souprava vyrazí ve středu 13. července v 10:33 z Prahy hl. n. Cílovou stanicí bude ve 14:52 Ostrava střed, odkud je to do areálu festivalu nejblíže. Vlak je povinně místenkový, podle plánku v rezervačním systému se zatím počítá s osmi oddílovými vozy. „Cestující se mohou naladit na festivalové dění už na palubě vlaku, kde budou za jízdy probíhat první živá hudební vystoupení. Zároveň obdrží drobné dárky od Českých drah a partnerů a budou si moci zakoupit občerstvení. Velkou výhodou je, že už ve vlaku si budou moci cestující vyměnit vstupenku za pásku na ruku a vyhnout se tak čekání před vstupem do areálu Dolních Vítkovic,“ uvedla mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová. Ve vlaku nebude platit ani OneTicket.

Další dva „Colours expresy“ odvezou návštěvníky po skončení čtyřdenního festivalu, a to v neděli 17. července. Ti, kteří budou odjíždět hned v noci po skončení sobotního programu, mohou pro zpáteční cestu využít vlak, který bude ze stanice Ostrava střed odjíždět v neděli ve 2:33 a do Prahy přijede v sedm hodin ráno. Další speciál „Colours expres“ pak vyjede v 11:02 z Ostravy hl. n. a na pražské hlavní nádraží dorazí v 15:28. ČD na něj nasadí jednotku CityElefant.

Nejbližší vlakovou zastávkou pro návštěvníky, kteří na festival zamíří vlakem, je Ostrava střed. Hlavní cílovou stanicí dálkových vlaků je pak Ostrava hl. n., odkud je možné do areálu festivalu dojet MHD (tramvají), popř. pravidelnými vlaky. České dráhy vypraví během festivalu ze stanice Ostrava střed také speciální noční spoje. Z této zastávky vyjede vždy ve 2:13 vlak do stanice Opava východ (Os 3498), ve 2:12 spoj do Českého Těšína a Návsí (Os 2899) a ve 2:16 vlak do Frýdlantu nad Ostravicí (Os 3140).

Výhodnější než nákup jednotlivé jízdenky může být pro cestující koupě letní jízdenky, která stojí 890 Kč na týden. Zaplatí se tak už při cestě z Prahy do Ostravy a zpět.

Tagy České dráhy Colours Expres Colours of Ostrava
34 komentářů